Новини

Тайната на успеха на Стийв Джобс може да изненада неподготвените

Това е въпросът, които не намира своя офицален отговор?

След смъртта Стив Джобс беше публикувана и неговата биография, озаглавена просто „Стийв Джобс“. Книгата била написана след десетки и стотици часове проведени интервюта с легендарния съосновател на Apple. 

Мнозина бяха шокирани да научат някои от детайлите относно личния му живот, най-вече употребата на забранени вещества. 

Стив, LSD и другите

Удивително е, че Джобс се изкачил до такива висини дори без да има диплома от университета, тъй като го напуснал само след 6 месеца. 

Но повечето хора не знаели, че той се интересувал и от Източната философия и веганство, не се къпел редовно и употребявал забранени субстанции. 

Изглежда LSD бил наркотикът за предпочитане на Джобс. Всъщност той дори не искал до общува с хора, които не експериментирали наркотици. 

В ранните години на компанията Джобс търсел хора с по-бунтовнически характер, а не обичайните всезнайковци, които пращали молби за работа. 

При едно от интервютата Джобс попитал един напрегнат кандидат: „Ти девствен ли си? Колко пъти си взимал LSD?”

Стийв Джобс не само търсел колеги, които експериментирали с халюциногени, но и приписвал своя собствен успех на наркотиците. По негови думи:

„През този период (1972 – 1974) съм употребявал LSD около 15 пъти. Винаги бях сам. Не бих могъл да опиша с думи какъв ефект имаше то върху мен, но бих могъл да кажа, че това беше положително преживяване, което промени живота ми.“ 

Джобс също така признава, че е пушил марихуана или хашиш поне веднъж или два пъти в седмицата. За мнозина това няма да е никаква изненада.

Изглежда мнозина брилянтни личности – често пъти иноватори, са употребявали наркотици, за да разширят границите на ума си. 

Поводът да се заговори отново за гуруто на „Епъл“ е нарастналата употреба на забранени или полулегални субстанции в технологичните компании, констатирана неотдавна от службата DEA в Щатите.

Medium