Видео

Тайната информация на апокрифните евангелия

Апокрифните евангелия са отклик на оригиналните четири евангелия. Те са опитали да запушат пролуките в записите от евангелията.

Историите за първите тридесет години на Исус, които не са пълни, например. Историята за Йосиф дърводелеца, която разказва какво се е правело в работилницата му.

Арабското евангелие за Исус

Арабското евангелие за детството, което разказва прекрасните истории за палмовото дърво на път към Египет. В него са описани и някои срещи на Месията с неговите небесни учители.

Има много такива сведения, които преразказват библейски епизоди, но добавят всевъзможни непознати детайли от живота на Христос.

Могъщата тайна информация

Някои от тях, като Евангелието на Тома, вероятно е било формулирано при гностически обстоятелства.

Защото има тенденции в начина, по който се разказва историята, за да се наблегне на мъдростта на Исус.

Още повече, че в него има и така наречените „библейски ключове“, за които говорят тайните общества.

Същото важи и за повечето евангелия за детството и други странични евангелия, които наричаме апокрифни.

Те не са в основното русло, не са били приети като библейски. Причината е разкриването на прекалено чувствителни новини за живота на избраното семейство.

Кои са гностиците и тайното познание?

Историята на гностиците е много интересна. Още през втори век това движение е било много силно. Гностичният вид християнство бил преобладаващ.

Това е знанието, заключено в секта. Философията проповядвана от нея е, че има някакво тайно познание, което хората трябвало да научат, за да разберат напълно какво е животът и какво е Бог.

Те създали литература. Има огромно количество литература, оставена от тази секта.

В действителност, евангелията и другите гностически писания, открити наскоро, са включени в книга, която е по-дълга от самия Нов Завет.

Папата срещу апокрифните евангелия

После официалната Църква видяла това като ексцентричен вид религия, встрани от приетото и взела мерки да я потисне. Какво се е случило с тези евангелия и защо са били елиминирани?

В някакъв момент епископите на Рим ги осъдили и казали, че повече няма да се използват.

После римските епископи и папата започнали да се опитват да елиминират използването на тези материали, които били счетени не просто за неуместни, а за вредни и упадъчни.

Един от хората там видял, че писанието било на стената за тази гностическа литература, събрал я и я скрил в една скала.

Загадката Леонардо Да Винчи

Как гностическите евангелия били върнати към живот е загадка, като самата гностическа секта.

Леонардо да Винчи вероятно е знаел за тайните, които Църквата се опитвала да укрие през по-голямата част от историята си.

Интересно е да отбележим, че единствените пост-възнесенски сведения за Мария Магдалена се срещат в гностическите евангелия. Евангелията, отхвърлени от Църквата.

Гностическото евангелие на Филип казва, че има трима, които вървят винаги с Господ. Мария майка му, сестра й и Магдалена, наречена негова “придружителка“.

Друго гностическо евангелие описва как Мария Магдалена предизвикала ревността на апостолите, защото била много близка с Господ, който често я целувал по устата.

НП/2023©