Съзнание

Тъмната страна. Как да се предпазим от негативната енергия?

Плач без причина или емоционални изблици по необясними причини? Мисли, които не излизат от главата ви. Чувствате се обсебени от някой или нещо?  Това може да се дължи на чувствителност към енергията край вас.

Да се ​​научим да приемаме и обичаме „негативността“

Нека изясним какво точно е „негативната“ енергия. Често чуваме, че „негативност  не съществува“, или че „всичко, което съществува, е Светлината“.

Да, ние идваме от и сме едно с Източника (с Любовта или Светлината), но това не означава, че не възприемаме и не чувстваме негативността.

Ние сме фрагменти от Източника, но живеем в измерение, в което дуалност все още съществува: светлина и тъмнина, любов и страх, негативно и позитивно.

Да кажете за негативна емоция, че „не съществува“ може да доведе до нейното потискане. Не трябва да бягате от тъмнината, а да се изправите срещу нея и да я приемете.

Всичко зависи от вашето възприятие. Какво превръща негативното в негативно? Именно нашите умове и его създават програмите, които ни карат да разграничаваме и поставяме етикети: правилно-грешно, позитивно-негативно.

Но бихме ли разглеждали нещата като негативни, ако тези програми ги нямаше?

Трябва да свикнем бързо да се дистанцираме от драмата, която умът ни създава и да се доверяваме на усета си.

Можете да прилагате това спрямо всичко в живота си (например да осъзнаете, че ако сте закъснели за среща, може би сте избегнали автомобилна катастрофа).

Щом промените възприятието си ще разберете, че всичко е благо и по някакъв начин ви служи и че не се знае когато печелите – какво губите и когато губите – какво печелите.

Премахване на емоционалните връзки

Емоционалната обвързаност често идва от конкретни събития, травми и/или от други хора, които ви предават положителна или отрицателна енергия. Идеалният вариант е да няма никаква емоционална обвързаност.

Можете да я премахнете като визуализирате как издърпвате с ръце въжето на емоционалната обвързаност навън от себе си и как тя напуска тялото ви.

Измиване на ръцете или тялото 

Отличен начин да отмиете енергията на другите хора е физически да измиете ръцете или тялото си. Визуализирайте как отрицателната енергия се оттича от вас заедно с водата.

Опушване с градински чай

Опушването с градински чай се използва от години за очистване на аурата от негативна енергия. Това става като със всяка глътка визуализирате ярка златна светлина около вас.

Най-важното е да осъзнаете, че негативността винаги ви служи по някакъв начин. Вие сте на тази планета, за да преживеете дуалността, затова негативността не е нещо „лошо“.

Не бягайте от тъмнината – тя е възможност за учене. Та нали именно чрез проучването и приемането на по-тъмните части от себе си и Вселената можем да започнем напълно да оценяваме светлината.

НП/2023