Здраве

Свързан ли е активният живот с материалното богатство?

Възможно ли е?

Американски учени стигнаха до необичайно заключение за връзката между активния начин на живот и материалното благосъстояние.

Проучването, проведено от специалисти от Националния здравен институт на САЩ, е продължило 10 години и е обхванало повече от 19 хиляди субекта.

Активният начин на живот е пряко свързан с материалното богатство, твърдят същите учени от Националния здравен институт на САЩ.

Участниците в експеримента

редовно били помолени да отговарят на въпроси относно нивото на физическа активност, както и други аспекти от ежедневието.

Те споделиха информация за това колко често изкачват стълби, ходят на открито и вършат домакинска работа, както и тяхната умора и комфорт при тези процеси.

Учените идентифицирали шест категории, в които оценявали степента на мобилност на субектите.

Кои са категориите?

От нула, показваща трудности при изпълнението дори на най-простите физически задачи, до категории пет и шест, показващи пълна свобода на движение.

Но най-поразителното откритие е друго: всяка точка на намаляване на активността съответстваше на намаляване на годишния доход с $3000.

Какво ако сме активни?

Докато активният начин на живот, напротив, допринася за увеличаване на финансовото състояние.

Резултатите от проучването дават нова представа за значението на поддържането на здравословен и активен начин на живот.

Ако здравето на нашите финанси е тясно свързано с нивото ни на физическа активност, тогава може би е време да помислим за положителни промени в нашата рутина?

НП/2023