Здраве

Стари изпитани практики със сол за защита, благоденствие и здраве

В древността добиването на сол било трудно и сложно, което я оскъпявало затова много сол имали само богатите.

В древния Рим на войниците заплащали със сол и те били доволни от това, защото солта им помагала да запазят храната си по време на походите.

Съвременната английска дума “salary” (заплата) произхожда от латинска дума, която означава „сол“.

Магичната сила

Солта се използвала за окултни цели и се смятало, че тя притежава магическа сила. И най-вероятно е точно така, защото през годините са  се отнасяли към солта като към злато.

Древните египтяни изгаряли сол на горещи въглени, за да изплашат злите духове и сили. Едва след това тръгвали на път през горещата пустиня.

В Нормандия, Шотландия и на някои места в Германия, където жителите се бояли от вещици използвали сол за защита в маслобойните. И това се практикувало в течение на столетия.

Смятало се че вещицата няма да може да пресече защитната черта от сол и следователно няма да развали маслото и да навреди на кравите.

Очистващата сила на солта

За изцеляване на омагьосан човек ирландците използвали сол и молитвата „Отче наш“. Когато жителите на Бавария искали да разберат дали не е омагьосан техен близък използвали сол.

Ритуалът бил много древен и се предавал през поколение, за да могат хората от селото да запазат чисти от влияния не само човешките души, но и реколтата.

Солта се използва за очистване от злото и в будизма, където има важна роля при ритуала за освещаване на нов храм, дом и раждане.

В Латинска Америка правят от сол копие на гърмяща змия, която според тях ще продължи живота им и ще защити дома.

В някои култури съществува традиция да се огражда дома с линия от сол, за да бъдат прогонени злите духове и враговете. Такива практики са познати и у нас.

Силата на заклинанието и древните практики

На прага на дома поръсете тънка линия морска сол от единия до другия край. Направете го така, че да не е видимо, а прикрито.

След като поръсите солта изречете заклинанието три пъти :“Нито една лоша дума, мисъл или проклятие не могат да преминат през този праг“.

Тази магична формула старите българи са използвали, за да опазват домовете си от завист и лоши очи.

Ритуалните вани с морска сол са друга популярна традиция в Африка. Може да ви изглежда странно, но те дават чувство на лекота, свежест и обновление.

Животворен душ е една от най-силните практики използвани от различни народи. Тя е много лесна и същевременно могъща.

След като се изкъпите обтривате цялото тяло със сол. Оставяте около минута – две и след това отмивате солта. Тя има своиството да премахва негативната енергия. Някои споделят, че след такъв душ се чувстват като новородени.

Полезен е сутрин, за да се чувствате добре през деня. Практикува се и вечер, за да отмиете негативната енергия.

Когато ви е нужен късмет през деня (за изпит или интервю за работа), сложете в джоба си щипка сол.

Привличане на пари – за да привлечете пари, сложете в чантата си пакетче със сол и розмарин.

Аклиматизация на ново място – например в хотелска стая, която може да е пълна с негативна енергия. Разтворете сол в чаша с вода и я сложете на нощното шкафче до леглото си – това ще ви защити и ще нормализира съня ви.

Имали сте тежък ден с недружелюбни хора – сипете сол на гъбата или направо на сапуна, за да отмиете всичко негативно в канализацията.

Защита на дома от нежелани гости: ако сред посетителите на дома ви има недоброжелатели, сипете малко сол пред входната врата, за да създадете защитна бариера. Неприятните посещения ще се прекратят.

Измиване на негативната енергия от вещите – ако мислите, че в дома ви има такъв предмет измийте го със солена вода. Това ще преобразува негативната енергия в позитивна.

Застанете в средата на стаята и започнете да слагате по малко сол във всеки от ъглите, като се движите по посока на часовниковата стрелка.

Направете това във всяка стая. Така ще си осигурите защита от негативна енергия.

НП/2022