Новини

Духовните учители се свързват с нас телепатично. Къде пребивават?

От появата на човечеството на планетата Земя духовните учители са навсякъде около нас. Някои притежават способността да усещат присъствието на своя учител, а други просто не са изцяло запознати с това какво означава духовният наставник. Конрад Роу, езотеричен автор, споделя свои разсъждения, даващи някои насоки за откриващите пътя.

Духовните водачи пребивават в различно измерение на астралното равнище. Те контактуват на по-висока вибрационна честота и можем да се свържем с тях чрез методи като медитация,  хипноза, ритуали или друг тип повишаващи енергийните нива практики. Учителите са рамо до рамо с нас, за да ни напътстват през житейския ни път. Те не са тук, за да ни служат или ние да служим на тях. Това е връзка на партньорство, основана на принципа на симбиоза. Ако искаме точни отговори на зададените от нас въпроси, те ще ни ги предоставят. Преди всичко ние водим разговор с нашия Висш Аз.

Много  деца преживяват срещата с духовните учители в лицето на въображаеми приятели. Според психолози въображаемите приятели са резултат от самотата на детето или са част от игра. Учените още твърдят, че децата често им преписват индивидуалност, особено лишените от такава или им споделят като на приятел неща, които ги тревожат и притесняват. Щом детето навлезе в зряла възраст, ролята на въображаемия приятел става все по-незначителна, въпреки  че някои запазват неговото присъствие, но се стремят да го подтискат поради натиск от страна на семейство и приятелите.

spirit

Духовните наставници са редом с нас почти през цялото време, без значение дали игнорираме присъствието им или отричаме напълно тяхното съществуване. Те се опитват да установят контакт с нас по начин, който ни е познат и удобен. Те могат да се свържат с нас чрез съня, по време на медитация и хипноза или да придобият животински или човешки облик. Някои вярват, че духовните учители са души, които са били на земята преди да поемат ролята на водачи. И именно защото някога са били хора, те притежават своя собствена идентичност и отавят индивидуалния си почерк в действията си.

В някои религиозни вярвания, духовните наставници са определяни като ангели пазители. В зависимост от житейската ни дилема, може да получим подкрепа от няколко учителя. Освен това, всеки от нас може да разчита на напътствията на главния водач, като например ролята на Архангел Михаил. Твърди се, че той е заедно с хората още от появата на този свят и ни помага при духовното ни развитие през целия ни живот.

Как се свързваме с духовния водач?

За да осъществим контакт с наставника си, е необходимо да се настаним удобно, да игнорираме всички външни дразнители, да изчистим съзнанието си и да се съсредоточим. Най-подходящото време за това е вечер. Не е необходимо да има призоваване на духовния учител на глас. Те използват телепатията като средство за комуникация, защото всяка мисъл притежава енергиен заряд. Най-силното оръжие е съзнанието. Както с всичко останало в този свят, това изисква търпение и време.