Тайни и загадки

Асандж твърди, че Хилъри Клинтън е планирала убийството му

Сайтът Уикилийкс публикува обещаната порция компромати, свързани с Хилари Клинтън, кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия. В разпространените документите се посочва, че бившият държавен секретар е разглеждала възможността да бъде физически ликвидиран основателят на организацията Джулиан Асандж.

„В една от сутрешните си срещи с членове на департамента през ноември, Клинтън гневно заяви: „Не можем ли просто да ликвидираме този човек (Джулиан Асандж) с дрон?“, като по този начин предложи просто решение на това да заглуши създателя на Уикилийкс с планирана атака с дрон“, гласи твърдението на източник от държавния секретариат на САЩ.

В профила си в Туитър „Уикилийкс“ съобщава още, че на същото заседание Хилари Клинтън открито е предложила просто средство, за да накара Асанж да замълчи. Първоначално заявлението й предизвикало смях в залата, но малко по-късно всички разбрали, че тя въобще не се шегува. „Предложението на Хилъри събуди смях в залата, но той бързо утихна, след като Клинтън продължи да говори в същия дух, ядосвайки се от факта, че има човек, който се разхожда свободно и се рови в държавните тайни безнаказано и без страх“, добавя още източникът на Уикилийкс.

уикилийкс

Клинтън е направила предложението още през 2010 година, след редица публикации за провалените мисии на САЩ в Ирак и Афганистан. До момента представители на кандидат-президента на Демократите запазват мълчание пред журналистите за достоверността на изнесените от Уикилийкс данни.

 

https://www.youtube.com/watch?v=y7OwzD5yxUU