26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Съзнание

Седемте принципа на духовните закони за успех


Каквото е вашето водещо желание, такива са вашата воля, дела и съдба.

Седемте духовни закона за успеха на Дийпак Чопра са събрани в седем мощни принципа, които всеки може да приложи в ежедневния си живот. 

Закон за чистата потенциалност

Само чистото съзнание може да бъде нашата духовна същност. Ако преживявате истинската си природа, няма разделение между вас и полето на чистата потенциалност; Само единство. Трябва да откриете себе си. 

За да се свържете с полето на чистата потенциалност, всеки ден трябва да отделяте време, за да мълчите и просто да бъдете. Медитирайте тридесет минути два пъти дневно.

Слушането на природата, гледането на залези и насладата от екстаза на собственото ти мълчание са начини да влезете в това енергийно поле, да практикувате неосъждане.

Истинската същност на Аза е отвъд егото. Тази същност е свободна, безстрашна и остава имунизирана от критика. Тя се радва на предизвикателствата.

Закон за даването

Даването и приемането са потоци от енергия и Вселената работи чрез динамичен обмен : за да вземеш – трябва да дадеш. За да постигнете каквото искате, помагайте на другите да постигнат това, което те искат.

Тогава всичко, което вие искате, ще дойде при вас спонтанно. Винаги оставяйте подарък на всеки. Бъдете благодарни за подаръците, които получавате, за пеенето на птиците, за слънчевия ден. 

Закон за кармата

Кармата е свързана със съзнателния избор. Всичко, което ви се случва, се дължи на предишните ви избори. Но за съжалениение, ние не избираме съзнателно. 

Когато някой ви обиди, именно вие избирате как да реагирате. Нашите емоции са избор и можем да ги контролираме. Те се задействат от хора, действия и ситуации и са последици от поведението ни. Изборът да бъдем ядосани или тъжни често правим несъзнателно.

За да направите този избор съзнателен, се запитайте: „Какви ще са последствията от  избора ми?“ и „Предпочитам ли този избор да донесе удовлетворение и щастие на мен и на засегнатите от него? “ Ако някой ви обиди, задайте си тези два въпроса.

Можете буквално да изберете как да ви засегне обидата. Не позволявайте на несъзнателното да победи. Слушайте своята  сърдечна чакра – тя знае как да направи правилния избор за вас и за всички участници.

Законът за най-малкото  усилие

Трябва да сте в хармония с природата, а действията ви – мотивирани само от любов. Така енергията ви ще се умножава и натрупва и ще може да бъде насочена, за да създаде каквото желаете. Губите от тази енергия, ако искате само контрол и власт. 

Приемете нещата такива, каквито те са, това ще ви освободи от негативността.

Признайте, че този момент е точно какъвто трябва да бъде. Вселената щерезонира с момента, който преживявате сега. Когато сте разочаровани и разстроени – това са вашите чувства.

Поемете отговорност за собствените си чувства – така ще преобразувате енергията в по-добра ситуация.

Позволете на всеки мъчител или тиранин да стане ваш учител. Това е предизвикателство от Вселената – бъдете готови за него. Каквото и да ви се случва, вие сте го привлекли в точния момент, в който ви е нужно. Всички ситуации служат за собствената ви еволюция.

Откажете се от необходимостта да убедите другите в своята гледна точка. Спрете да воювате и преживейте напълно настоящето.

Това, което искате, ще е на ваше разположение, ако сте обзети от щастие, а не от страх или безпокойство.

Законът на намерението и желанието

Енергията и информацията са навсякъде в природата. Запишете своите намерения, желания и цели на лист хартия и го носете винаги със себе си. Поглеждайте го, мислете за него редовно.

Дръжте го в ръцете си, когато медитирате. Прочитайте го преди да си легнете и щом се събудите. Доверете се на Вселената и се оставете на течението.

Вярвайте, че когато нещата не се променят, има причина и още по-голям план за вас. Всичко, което имаш, е сега и трябва да се потопиш напълно в него. 

Законът за необвързаността

За да придобиете нещо във физическата вселена, трябва да се откажете от привързаността си към него. Не се привързвайте към резултата.

Вярвайте в своята сила. Който търси сигурност, не я намира никога, защото тя е само илюзия. Търсенето на сигурност е привързаност към познатото, а това е затвора на миналото. В това няма никаква еволюция, а липсата на еволюция е стагнация, ентропия и разпад.

Имате намерението да отидете в определена посока, имате цел, но  преди нея има и безкрайни възможности.

Ако пренебрегвате закона на необвързаността, забавяте процеса на еволюцията и убивате собствената си еволюция.

Закон за дхармата

Ние сме във физическа форма, за да изпълним някаква цел – както божественото приема човешка форма, за да изпълни определена цел. Ние сме тук, за да открием истинския си Аз, да разберем, че Азът е духовен и че ние сме духовни същества във физическа форма.

Ние не сме човешки същества, които са духовни – ние сме духовни същества с човешки преживявания. Всеки от нас е тук, за да открие своя висш Аз. След това трябва да осъзнаем защо сме тук – какво точно трябва да дадем.

В нас има бог или богиня, който иска да се прояви, за да можем да изразим своята божественост. Има нещо, което можем да направим по-добре от всеки друг. 

Вместо да питаш: „Какво има за мен?“ , питай „Как мога да помогна?“ Има ясна разлика между това, което казва егото и онова, което казва духа. Излез отвъд егото и изживей своя дух; 

Ние сме пътници на едно космическо пътешествие – звезден прах, въртящ се и танцуващ във вихъра на безкрайността. Животът е вечен, но израженията на живота са преходни.

Ние сме спрели за миг, за да се срещнем , да обичаме, да  споделяме. Това е ценен, но преходен  момент. Един малък скок във вечността. Ако споделяме със загриженост и любов, ще създадем изобилие и радост един за друг. Тогава този момент ще си е  струвал.

по Дийпак Чопра