Новини

Седемте духовни закона са събрани в седем мощни принципа

Каквото е нашето водещо желание такива са нашата воля, дела и съдба. Седемте духовни закона са събрани в седем мощни принципа, които всеки може да приложи всекидневно.

Днес те стават популярни сред все повече хора. Но кой може да разбере дълбоката им символика?

Закон за чистата потенциалност

Само чистото съзнание може да бъде нашата духовна същност. Ако преживяваме истинската си природа няма разделение между нас и полето на чистата потенциалност.

За да се свържем с полето на чистата потенциалност всеки ден трябва да отделяме време, за да мълчим и просто да бъдем. Медитирайте два пъти дневно.

Слушането на природата, гледането на залези и насладата от екстаза на собственото мълчание са начини да влезете в това енергийно поле.

Истинската същност на Аза е отвъд егото. Тази същност е свободна, безстрашна и остава имунизирана от критика. Тя се радва на предизвикателствата.

Закон за даването

Даването и приемането са потоци от енергия и Вселената работи чрез динамичен обмен. За да вземеш, си длъжен да дадеш.

За да постигнем каквото искаме е добре да помагаме на другите да постигнат това, което те искат. Тогава всичко, което ние искаме ще дойде при нас спонтанно. Винаги оставяйте подарък на всеки по пътя.

Закон за кармата

Кармата е свързана със съзнателния избор. Всичко, което ви се случва се дължи на предишните ви избори. Но за съжалениение ние не избираме съзнателно.

Когато някой ни обиди именно ние избираме как да реагираме. Нашите емоции са избор и можем да ги контролираме. Те се задействат от хора, действия и ситуации, и са последици от поведението ни. Изборът да бъдем ядосани или тъжни често правим несъзнателно.

За да направите този избор съзнателен, се запитайте: Първо: „Какви ще са последствията от избора ми?“ 

Второ: „Предпочитам ли този избор да донесе удовлетворение и щастие на мен и на засегнатите от него?“

Ако някой ви обиди, задайте си тези два въпроса. Можете буквално да изберете как да ви засегне обидата.

Не позволявайте на несъзнателното да победи. Слушайте своята сърдечна чакра. Тя знае как да направи правилния избор за вас и за всички участници.

Законът за най-малкото  усилие

Добре да сме в хармония с природата, а действията ни – мотивирани само от любов.

Така енергията ни ще се умножава и натрупва и ще може да бъде насочена, за да създаде каквото желаем. Губим от тази енергия, ако искаме само контрол и власт.

Приемете нещата такива, каквито са. Това ще ви освободи от негативността. Признайте, че този момент е точно какъвто трябва да бъде.

Вселената ще резонира с момента, който преживявате сега. Когато сте разочаровани и разстроени – това са вашите чувства. Поемете отговорност за собствените си чувства – така ще преобразувате енергията в по-добра ситуация.

Позволете на всеки мъчител или тиранин да стане ваш учител. Това е предизвикателство от Вселената. Бъдете готови за него.

Каквото и да се случва, ние сме го привлекли в точния момент, в който е необходимо. Всички ситуации служат за собствената ни еволюция.

Откажете се от необходимостта да убедите другите в своята гледна точка. Спрете да воювате и преживейте напълно настоящето. Това, което искате ще е на ваше разположение, ако сте обзети от щастие, а не от страх или безпокойство.

Законът на намерението и желанието

Енергията и информацията са навсякъде в природата. Запишете своите намерения, желания и цели на лист хартия и го носете винаги със себе си.

Поглеждайте го, мислете за него редовно. Дръжте го в ръцете си, когато медитирате. Прочитайте го преди да си легнете и щом се събудите.

Доверете се на Вселената и се оставете на течението. Вярвайте, че когато нещата не се променят, има причина и още по-голям план за вас. Всичко, което имаш е сега и се потопи напълно в него.

Законът за необвързаността

За да придобиете нещо във физическата вселена, трябва да се откажете от привързаността си към него.

Не се привързвайте към резултата. Вярвайте в своята сила. Който търси сигурност, не я намира никога, защото тя е само илюзия.

Търсенето на сигурност е привързаност към познатото. А това е затворът на миналото.

Ако пренебрегваме закона на необвързаността забавяме процеса на еволюцията и убиваме собствената си еволюция.

Закон за дхармата

Ние сме във физическа форма, за да изпълним някаква цел. Също както божественото приема човешка форма, за да изпълни определена цел.

Ние сме тук, за да открием истинския си Аз. Да разберем, че Азът е духовен и че ние сме духовни същества във физическа форма.

Ние не сме човешки същества, които са духовни – ние сме духовни същества с човешки преживявания. Всеки от нас е тук, за да открие своя висш Аз. След това да осъзнаем защо сме тук – какво точно да дадем.

Ние сме пътници в едно космическо пътешествие – звезден прах, въртящ се и танцуващ във вихъра на безкрайността.

Животът е вечен, но израженията на живота са преходни. Ние сме спрели за миг, за да се срещнем, да обичаме, да споделяме. Това е ценен, но преходен момент. Един малък скок във вечността.

Ако споделяме със загриженост и любов, ще създадем изобилие и радост един за друг. Тогава този момент ще си е струвал.

НП/Дийпак Чопра