26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Тайни и загадки

Секретните психотронни оръжия. Настъпва ли тяхната ера?

Намирането на доказателства за предаването на реч в човешкия мозък с помощта на електромагнитни вълни е една от най-трудните задачи за световните изследователи. Би било много лесно, ако се контролираха човешките емоции, мотивиращи човешкото мислене, вземане на решения и действия. Хора, които твърдят, че са жертви на експерименти с тези уреди се оплакват от чуване на гласове, фалшиви чувства, както и болки във вътрешните органи, които лекарите не са в състояние да диагностицират.

През 2000г. Комитетът по сигурността на Руската Дума обяви, че възможностите, които позволяват дистанционно управление на човешката нервна система или на дистанционното увреждане на здравето, са достъпни за много от съвременните правителства. Според изданието “Defense News“ Израел експериментира с т.нар. „психотронни оръжия“ върху палестинци. Друг пример е с президента на Хондурас Мануел Селая. Докато той бил под обсада в бразилското посолство в Хондурас, подал оплакване, че е бил подложен на „електронно бомбардиране с микровълни“, които причиняват „главоболие и органична дестабилизация“. Конспиративните теории твърдят, че този тип оръжия се използват и по време на политически кризи.

Една от хипотезите за електромагнитните оръжия гласи, че те са част от тайната надпревара във въоръжаването на света, където суперсилите се конкурират за спечелването на решително надмощие и по този начин може да се поеме контрола над цялата планета. Друга хипотеза твърди, че правителствата пазят тези технологии, в случай, че не успеят да контролират чрез демократични средства кризата, която може да възникне в резултат на лошите им решения. И в двата случая, демокрацията и човешките свободи остават в историята. Според декларация на бившия руски министър на отбраната – Сердюков, остават най-много осем години, докато тези оръжия официално станат част от руския и световен военен арсенал. Това би означавало началото на края за демокрацията.

През март 2012 година Анатоли Сердюков заявява открито: „Развитието на оръжия въз основа на новите принципи на физиката (енергийни оръжия, геофизични оръжия, генетични и психотронни оръжия) са част от държавната програма за въоръжение в периода 2011-2020 година. Световните медии реагират на намекa за свободното използване на психотронни оръжия, поради публикуването на научни експерименти от 1960 г., в които се обяснява използването на електромагнитните вълни за предаване на прости звуци в човешкия мозък. Медиите избягват да споменават, че оттогава са били извършвани обширни изследвания в тази област в световен мащаб.

Британският „Daily Mail“ пише, че изследвания с електромагнитни оръжия са извършвани тайно от 1950 г. в САЩ и Русия: „Предишни изследвания са показали, че нискочестотни вълни могат да засегнат мозъчните клетки, да променят психологическите състояния и да дадат възможност за предаване на предложения и команди директно в мисловните процеси на някого. Високи дози от микровълните могат да навредят на функционирането на вътрешните органи, контролът на поведението и дори шофирането.“

През 1973 г. невропсихологът Дон Р. Юстесен (директор на лаборатории за експериментална невропсихология в болница в Канзас Сити) публикува статия в „American Psychologist“ за влиянието на микровълните върху поведението на живи същества. Той цитира резултати от експеримент, описан от неговия колега Джоузеф Шарп, който е работил по проект „Пандора“ (засекретен проект на американския флот). Дон Юстесен пише: „Разпространяващите микровълни (Шарп и Гроув), чрез които се моделира гласа, са лесни за слушане, идентифициране и разграничаване между 9 думи. Тяхното звучене не е по-различно от това на хора с изкуствени ларинкси“.

По-късно тази система е усъвършенствана. През 1997 г. се появяват документи в интернет страницата на Американската агенция за опазване на околната среда, които доказват това. Службата за научни изследвания и развитие (представена от проекта „Communicating Via the Microwave Auditory Effect“) на Министерството на отбраната, съобщава: „Една иновативна и революционна технология разполага с ниска вероятност на радиочестотни явления (RF). Концепцията е създадена с помощта на ниско интензивна лабораторна система и RF предавател с висока мощност. Съществуват многобройни военни приложения в областта на търсенето и спасяването, сигурността и специалните операции“.

Според вестник Вашингтон Поуст, през 2002 г. изследователската лаборатория “Air Force” патентова технология, чрез която се изпращат думи в нечия глава с помощта на микровълни. Говорителят на Научната лаборатория за насочена енергия, Рич Гарсия, отказал да обсъди този патент и свързаните с него изследвания в областта, позовавайки се на политиката на лабораторията да не коментира работа, свързана с микровълните. През октомври 1994 г. учените от „Air Force“ успели да предават фрази с пределна разбираемост в главите на хората. Проучването продължило до 2002 г., когато изследователската лаборатория, позовавайки се на секретност, отказала да разкрива или обсъжда други материали.

Световните медии избягват публикуването на пълната скала за напредъка в областта на изследванията за дистанционното управление на човешката нервна система. Д-р Робърт Бекер, два пъти номиниран за Нобелова награда за откритията си за ефектите от импулсни полета при зарастването на счупени кости, описва в книгата си „Body Electric” експерименти от 1974 г. на Джей Ф. Шапитц. Шапитц обобщава: „В това разследване ще бъде показано, че словото на хипнотизатора може да бъде предадено директно в части на подсъзнанието на човешкия мозък, чрез модулирана електромагнитна енергия. Това става без използване на каквито и да било технически средства за получаване или транскодиране на съобщенията и без лицето, изложено на такова влияние, да има шанс да контролира съзнателно входа на информацията.“ В един от проведените четири експеримента на обектите е даден тест със сто въпроса, вариращи от лесни до по-сложни. Доста по-късно, не знаейки, че са били облъчени, те ще бъдат подложени на информационен проблясък, свързан с предлагането на отговори на въпросите, които са оставили непопълнени. Експериментите чрез ултразвукови честоти са изпращали съобщения до човешкия мозък, които той възприема, но за които обектът не е наясно. Д-р Робърт Бекър достигнал края на кариерата си на учен, изгубвайки финансирането за изследването си заради тези публикации и отказа му да подкрепи изграждането на антени за комуникация с подводници чрез мозъчни честоти.

Според руски всекидневници, през 1992 г., по време на проваления военен преврат срещу Михаил Горбачов, генерал Кобец предупредил защитниците на Руската дума, че технологиите за контрол на ума могат да бъдат използвани срещу тях. („Комсомолская правда“, септември 7, 1991г.). След военния преврат, вицепрезидентът на Обществото на независимите учени на СССР, Виктор Седлецки твърди: „Като експерт и юридическо лице декларирам, че масовото производство на психотронни биогенератори стартира в Киев. Не мога да твърдя със сигурност, че използваните генератори по време на военния преврат са тези на Киев, но според мен е факт, че са били използвани. Какво представляват психотронните генератори? Това е електронно оборудване за ръководене на контрола в човешкия организъм, което се отразява на лявото и дясното полукълбо на мозъчната кора. Това е и технологията на проекта на САЩ „Zombie 5“.

През 1991 г. в САЩ няколко стотин души се оплакват от дистанционно манипулиране на нервната система и подготвят групов иск за съдебно дело срещу ФБР, Министерство на отбраната и други агенции, изисквайки от тях да разсекретят файловете, отнасящи се до тяхната идентичност, откриването на вредните лъчения и техните източници, насочени към телата им. В Русия също се оплакват повече от 2000 души, над 200 в Европа, над 300 в Япония и десетки хора в Китай и Индия.

Твърди се, че в миналото руснаците не са смятали да използват тези средства. Когато стартира изграждането на американската система ХААРП, предполагайки, че системата е способна да се прицелва към големи региони на планетата чрез вибриращи йоносферата мозъчни честоти, Русия изразява желанието си да забрани технологиите за контрол на ума. Руската Дума и Общността на независимите държави се обръщат към ООН и Европейския съюз с предложение за международна конвенция за забрана за разработване на информационни оръжия.

Още през 1998 г. въпросът е обсъден с генералния секретар на ООН и първоначално е включен в дневния ред на общото събрание, но по-късно забраната така и не е обсъдена. Дори в САЩ Конгресът приема законопроект, с който предлага забрана на технологии, контролиращи ума. Това обаче било за кратко и законопроектът е бил променен.

---

Нито Конгресът на САЩ, нито президентът на САЩ направили усилие да забранят оръжията за контрол на съзнанието. Европейският парламент реагира за забраната за манипулиране на човешки същества със стартирането на строежа на системата ХААРП през 1999 г.  Тогава решението е прието след показанията на американския автор на книгата „Ангелите не си играят с ХААРП“ Ник Бегич, който убеждава Европейския парламент за възможната употреба на системата за манипулиране на съзнанието на човешкото население.

В доклад на учени към Европейския парламент STOA (Science and Technological Options Assessment), в първоначално предложения текст е цитирано: „Призовава за международна конвенция и глобална забрана на всички изследвания и разработки, било то цивилни или военни, които се стремят да прилагат знанието за химичните вещества, електрическите и звукови вибрации или други въздействия върху човешкия мозък, служещи за разработване на оръжия, които биха дали възможност за някаква форма на манипулация на човешките същества, включително забрана на всяко действително или възможно внедряване на такива системи“. По същото време европейските страни приемат политиката на НАТО за несмъртоносните оръжия. В същия доклад се твърди, че САЩ е основен поощрител на употребата на тези оръжия: „През октомври 1999 г. НАТО обяви нова политика за несмъртоносните оръжия и мястото им в съюзническия арсенал. През 1996 г. несмъртоносните средства, определени от американската армия, включвали и насочените енергийни системи и радиочестотни оръжия.“

През 1976 г. бъдещият съветник по национална сигурност на президента Картър, Бжежински пише книгата „Между два века, ролята на Америка в ерата на технотроника“. Той предсказва, че „по-контролирано и по-насочено общество“ се създава чрез развитието на технологиите. „Една елитна група ще играе водеща роля, възползвайки се от продължаващите социални кризи, за да използва най-модерните техники за въздействие върху общественото поведение и водене на обществото под строго наблюдение и контрол“.

Надпреварата във въоръжаването се ускорява с всеки изминал ден. Способността да се пази тайна – това е начинът, по който се осигурява жесток контрол над хората. Начинът е да се подтисне креативността с превръщането на хората в биороботи. Само ако работите над усъвършеснтване на ума, проблемът ще ви се изясни. С извършването на открити научни изследвания с международно участие би могло да се предотврати използването на психотронните оръжия и психотронната война.

Не съществуват законодателства, наказващи използването на тези технологии от страна на правителствата. Само в Русия и в няколко щата в САЩ има закони, наказващи собствеността или търговията с тези технологии. Но от неправителствени организации. Например в щата Мичиган наказанието за това престъпление е равно на присъда за притежание или търговия с оръжия за масово унищожение.

Източник: Глобал Рисърч