Новини

Назоваха възможните обитатели на двойника на Земята

Учени от САЩ публикуваха редица предположения, свързани с възможните видове същества, живеещи на новооткритата планета Проксима Б.

Новината, че учените са открили най-близката планета до Слънчевата система, подобна на Земята , с условията за живот, наскоро обиколи целия свят. И ето че не след дълго започват да идват и нови данни относно Проксима Б.

София Съмър фест

24 юли 2024 от 20:30 ч.

ПРОБУЖДАНЕТО

Един филм на Стойчо Керев

Купете билети

Според представители на академичната общност в САЩ, на „близнака“ на Земята, може да се очаква присъствието на различни организми с флуоресцентни свойства, подобни на такива от нашата Земя.

---

Средата за тях е вода. Своето название организми получават заради способността си да излъчват светлина при излагане на ултравиолетови лъчи, което е свързано с наличието на специфични протеини. Например, тези свойства са присъщи на много корали. По предположения на астрономите, блясъкът, излъчван от различните организми на Проксима Б би трябвало да бъде доста съществен.

Припомняме, че най-новата информация, свързана с екзопланетата, позволи на изследователите да предполагат, че космическата повърхността на тялото може да бъде подложена на мощна рентгенова и ултравиолетова радиация.

Източник: planet-today.ru