Новини

Събдата е избрала вече какво да очакваме през 2030 за нас

Още с раждането си всеки човек знае, че той ще живее определен брой години на Земята и после ще умре. Но животът е постоянно в движение и скоро може и да се изненадаме.

И без значение колко дълъг е бил животът, той винаги ще изглежда твърде кратък.

Това е причината, която предизвика търсенето на методи, които могат по някакъв начин да ни направят безсмъртни. Но скоро, още през 2050 година, предстои да се случи нещо важно.

Съвременните учени работят

активно в тази посока и постигат големи успехи. Особено перспективни са методите, основани на генетиката, стволовите клетки и нанотехнологиите.

Последните вече се използват за подмладяване. Английската кралица Елизабет и милиардера Сорос, твърдят конспиративни сайтове, са били подлагани на такива процедури.

Науката за вечен живот, наречена имортология, освен замразяване, проучва също клонирането на хора.

Теория на учени от публикувана от „Фондация Метхюселах“ http://mfoundation.org/, например, описва живота на 90-сет годишните през 2030 година като на 50-сет годишни енергични хора.

Съвсем в стила на сбъдната фантастика жителите на планетата отиващи към век живот ще се чувстват енергични и пълни с идеи.

Всички тези методи са ефективни и водят до подмладяване. Но не и до безсмъртие. А защо е така?

Тялото на всеки човек

има биологичен часовник, който измерва продължителността на живота. Изследване на хора преди смъртта им води до резултати, които позволяват да се правят заключения какво се случва в този момент.

Човек чувства известна безтегловност и гледа себе си сякаш отвън. През очите му сякаш на лента се въртят моменти от живота, обикновено това са най-важните.

Именно това състояние описват хора, които са били клинична смърт. Те говорят за тунел, в края на който има светлина, за пълно спокойствие и вътрешна хармония.

Религиозните хора приемат

тези истории като доказателство за съществуването на живот след смъртта и Бог като цяло. По този въпрос науката не може да влиза в дебат с църквата.

Учените все още провеждат изследвания и събират факти, които са в състояние да получат към този момент.

Често можете да чуете призивите, че не трябва да се страхувате от смъртта, защото след нея човек го очаква нов весел и безгрижен живот в отвъдното.

Тя изглежда като някаква паралелна вселена, където мъртвите получаватт вечен покой. Но дали е така? Едва ли науката имортология има точен отговор.

НП/2021