Новини

С тайно устройство гледаме в миналото и бъдещето.

Съобщения за тайнствено устройство, с което може да се наблюдават миналото и бъдещето, с удивително постоянство се появяват вече много години. Самите ние от НП сме писали по темата.

Но тези дни около Коледа и Нова Година се появиха статии за това странно устройство.

Конспиролозите са сигурни,

че устройството, приличащо на машина на времето, се съхранява във Ватикана и много разузнавателни агенции по света знаят за него.

Хроновизорът не е машина на времето в пълния смисъл на думата. Той не може да премества човека в пространството и времето, но позволява да се видят събития ставащи в далечното минало или бъдеще.

Много от тях са уверени,

че именно това устройство позволява на Ватикана да управлява събитията в света и да запазва своята сила и власт досега.

Френският свещеник Франсоа Шарл Антоан Брюн е първият, който разказва за хроновизора. Той през 60-те години прави съвместно пътуване до Венеция с Отец Пелегрино Мария Ернети − италиански физик, впоследствие станал свещеник.

Отец Ернети говори за машина, която функционира точно като телевизор, но показва миналото и бъдещето.

Според него устройството обработва

остатъчното електромагнитно излъчване оставено от множество процеси. То открива „създадени“ от човечеството образи и звуци, които се съхраняват в космоса вечно.

По-късно в италиански вестник се появява съобщение за машина, която фотографира миналото.

На 2 май 1972 излиза шокираща статия за това, че десетки учени работят над възстановяването на загадъчен артефакт.

Този артефакт им позволява да фотографират минали събития и дори да засвидетелстват важни исторически събития непосредствено свързани с Иисус Христос.

Ватиканът опроверга тези статии, като ги нарича измислици на журналистите

През април 1994 г., след смъртта на отец Ернети, е открито негово писмо, оставено на приятели, в което твърди, че хроновизорът наистина съществува.

Привържениците на конспиративните теории дори са публикували схеми на хроновизора, за които се твърди, че са оставени от отец Ернети.

До този момент най-компетентният по тази тема изследовател е Алфред Ламбремон Вебре, който публикува няколко книги за хроновизора.

Според него Ватикана успяла да пресъздаде устройство на база древни документи и артефакти и е предала тази технология на спецслужбите на някои държави, в частност, на британското разузнаване и ЦРУ.