Новини

Убиха руския посланик в Анкара

Руският посланик в Анкара бе убит по време на откриване на изложба. Според свидетели нападателят е извикал „Ние умряхме в Алепо. Вие умирате тук.“ „Аллах е велик“ е последно чуто от атентатора. Пет изстрела попадат в тялото на Негово превъзходителство. Андрей Карлов е издахнал от раните в столицата Анкара. Стрелецът е турски полицай, съобщи кметът на турската столица Мелих Гьокчек в профила си в социалната мрежа „Туитър“. Според вестник Yeni Safak той е работил към турските специални подразделения за справяне с масови безредици.

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че Москва трябва със сигурност да знае кой стои зад убийството на посланика на Русия в Турция Андрей Карлов. „Следственият комитет на Русия вече образува наказателно дело за убийството. Възложено му е да сформира междуведомствена работна група, която ще замине за Анкара, за да участва заедно с турските партньори в разследването на това престъпление“, заяви Путин на съвещание в Кремъл.

София – хотел “Хемус”, зала “Преслав”

12 октомври 2024 г.

Как да управляваме успеха с НЛП похвати

Курс на Стойчо Керев

Заявете участие

„Ние трябва да знаем кой е направлявал ръката на убиеца“, добави още Путин.
Турският външен министър Чавушоглу в момента се намира в Москва за планирана среща с руския си колега Лавров.

Леонид Едуардович Слуцкий, председател на комисията по външни отношения на руската Дума, заяви пред Россия 24, че това е опит да се вкара клин между Русия и Турция. „Ние сме на първа линия в борбата с международния тероризъм и това няма да мине без жертви. Дано не съм лош пророк. Стратегическите опоненти на Русия ще опитат с деструктивни процеси да ни влияят“ каза също Леонид Едуардович.

Москва заяви, че въпросът с убийството на Андрей Карлов ще бъде поставен пред ООН и разглеждан като терористичен акт. Подготвилите атентата и съучастниците ще бъдат открити и неутрализирани, се казва още от руските власти.

Франц Адамович Клинцевич, първи заместник председател на Комитета към Съвета на Федерацията по отбрана и безопасност, обяви пред руски медии, че този акт е терористичен и няма да остане ненаказан от Русия.

По време на атентата са пострадали и трима от посетителите на изложбата.

НП/извънредни новини