Новини

Русия ще кацне на Луната през 2031 година

Кацането на руснак на Луната е насрочено за 2031 г. Полетите към спътника ще започнат още през 2025 година. Програмата беше очертана от генералния директор на ракетно-космическата корпорация „Енергия“ Владимир Солнцев на конференция в Москва. За 2026 г. е предвиден безпилотен полет около Луната.

През 2027 г. ще бъде изстрелян орбитален и спускаем апарат, като кацането на Луната ще е в автоматичен режим. Непилотираният полет на новия орбитален окололунен кораб е насрочен за 2029 г. През 30-те години ще започнат кацанията на Луната.

София – хотел “Хемус”, зала “Преслав”

12 октомври 2024 г.

Как да управляваме успеха с НЛП похвати

Курс на Стойчо Керев

Заявете участие

Русия разчита да създаде модула за кацане на Луната съвместно със САЩ и Европа.

За полетите до Луната Русия създава пилотиран кораб „Федерация“. Очаква се той да бъде изстрелян в безпилотен режим през 2021 г., а в пилотиран – в края на 2023 г. Разработва се и проект за полети до Луната с междинна база Международната космическа станция.

РКК „Енергия“ предлага МКС да бъде допълнена през 2021 г. с трансформируем надуваем модул. Корпорацията вече има патент за него и в началото на тази година изпита макета му за удари на метеорити с размер до 10 см.

Модулът беше включен в руската космическа програма за периода 2016 – 2025 г., но заради бюджетни съкращения отпадна от нея.

БТА