26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Новини

Масови безредици в Швеция. Защо скандинавците прикриват истината?

Масови безредици са станали снощи в предградието на шведската столица Стокхолм, Ринкебю, където живеят много имигранти, съобщи националната телевизия СВТ, цитирана от независими агенции. Новината не се разпрастранява, както обикновено с гриф Breaking news. Участниците в тях са хвърляли камъни по полицията, а органите на реда са произвели няколко предупредителни изстрела.

Очевидци свидетелстват, че вълненията са започнали, когато полицаи опитали да арестуват издирвано лице на метростанция, но към тях полетели камъни и един полицай е бил улучен.

Полицаите са успели да напуснат мястото на инцидента, заедно със задържания. Но около два часа по-късно в друг район на предградието е имало нови безредици, в които са били подпалени няколко коли. Полицията е започнала предварително разследване по случая. Силвия Один от полицията в Стокхолм заяви: „Полицаите бяха поставени в ситуация, в която група от хора организирано ги нападна и хвърляше камъни по тях. Те са се почувствали уязвими и застрашени“.

---

Според журналисти от Fox News Швеция мълчи за изнасилвания, набези над търговски обекти и други прояви на насилие извършвани от така наречените „бежанци“. Укриването на подобни деяния и заглушаването на статуси в социалните мрежи няма да промени ситуацията, коментира Ейми Хоровиц в репортаж излъчен тези дни в американската телевизия Fox.

---

НП/Expressen.se