Хипотези

Нови разкрития от Розуел. Астронавт на НАСА с уникални свидетелства

Астронавт на НАСА е гледал кадри от предполагаемата катастрофа на НЛО в Розуел. Твърди се, че той е видял и тела на мъртви извънземни. Пенсионираният подполковник Елисън Онизука, който загива през 1986 с космическата совалка Чалънджър, е разказвал на колегата си Кларк Мак Кленън за наблюденията си върху най-известния и необясним случай в света. Кларк Мак Кленанд, бивш астронавт на НАСА, разкрива разговора им в статия, озаглавена „Разкрития за извънземни от астронавт”.

Случаят Розуел е в центъра на спекулациите за съществуването на извънземни, след като през юли 1947 г. военните сензационно обявяват, че са открити останки на летяща чиния, разбила се в пустинята. Още на следващия ден, те са принудени да направят изявление, че това всъщност е бил повреден метеорологичен балон на американските ВВС.

По-късно свидетели на случая заявяват, че сред останките е имало тела на извънземни, които са били отнесени в секретната база на ВВС Зона 51 в Невада. Конспиративните теории около събитията остават и до днес. Кларк Мак Кленанд разказва как е научил странната история, която той и Елисън Онизука обсъждат по време на подготовката си за мисия на НАСА. Той останал изненадан, когато Онизука го попитал за мнението му относно съществуването на извънземен разум.

Той пише: „Елисън Онизука, заедно с други американски пилоти и инженери, е имал изненадващо преживяване по време на военната си служба в базата на „МакКлейн” на ВВС, около осем или девет години преди началото на обучението му за астронавт. Той, заедно с група офицери, са били на специализирано обучение, когато са извикани в стая за предполетна подготовка. Веднага след като са заели местата си, стаята е била затъмнена и без обичайното официално представяне или встъпление от преподавателите на екрана, започнало прожектирането на филм”.

---

Кларк Мак Кленанд пише, че Онизука е бил стреснат, когато филмът „започнал да показва кадри от нещо, което изглеждало да е някакъв вид медицинска стая за изследване с малки тела на някаква маса“. „Малки, странно изглеждащи същества бяха с хуманоидна форма, подобни на тези, описани от предполагаемите свидетели на случая „Розуел” в Югозападната част на САЩ през 1947.”, добавя той. „Всички те имаха големи глави, големи очи, малки торсове, ръце и крака и не изглеждаха да са от земен произход.“

Онизука споделя на Мак Кленанд, че когато филмът приключва всички трябвало да се върнат към задълженията си и не им е било позволено да обсъждат какво се е случило. Според Мак Кленанд, Онизука е предполагал, че това е бил тест на психиката им, за да се видят реакциите им.

„Може би това беше планиран психологически тест на USAF с военни сили. Може би НАСА са взели предвид този тест при избора ми за космонавт през 1978 г. Нещо като проучване на това какви биха били реакциите ми, ако действително видя извънземно същество“, цитира думите му Мак Кленанд.

Двамата се уговарят да се срещнат отново. Но след това, на 8 януари, 1986 г. Онизука и шестма други астронавти загиват в бедствието с космическата совалка.

Разбира се, няма начин да се провери историята, която Мак Кленанд разказва след смъртта на Онизука. Мак Кленанд е известен с конспиративните си теории от миналото.

НП/Express.co