Съзнание

Кралица Елизабет се появи след дълго отсъствие заради заболяване

След като пропусна коледната и новогодишната служби заради влошено здраве най-сетне британската кралица Елизабет Втора се появи пред обществеността. Тя присъства на неделна служба в църквата „Св. Мария Магдалена“ в близост до провинциалното си имение Сандрингам.

Доброжелатели са посрещнали с аплодисменти Нейно Величество при пристигането й с кола в църквата. Това е първата й обществена поява от няколко седмици. Придружаваха я херцогът и херцогинята на Кембридж – принц Уилям и Кейт с децата им принц Джордж и принцеса Шарлот.

Кралицата се появи с палто и шапка в цвят кралско синьо. В колата, с която пристигна, тя беше завила краката си със светлосиньо одеало, съобщава в. „Дейли телеграф“.

Кралица Елизабет Втора се разболя преди Коледа и отложи с ден пътуването си от Лондон до провинциалното си имение Сандрингам. Заради тежка настинка 90-годишната владетелка пропусна коледната служба за първи път от десетилетие. Впоследствие Елизабет реши да не присъства и на новогодишната служба, тъй като все още се възстановяваше от простудното заболяване.

През последните години кралица Елизабет Втора се радва на добро здраве, но въпреки това ограничи пътуванията и обществените си ангажименти, след като отпразнува 90-ия си юбилей.

По време на отсъствието й от публичното пространство, спекулациите относно причината за това не спираха както във Великобритания, така и в световните медии.

НП/ БТА