Видео

Путин пред медиите: Създадени са предпоставки за ядрена надпревара (пълен запис)

Предпоставки за нова надпревара в ядреното въоръжение бяха създадени след оттеглянето на САЩ от Договора за ПРО през 2002 г. Това заяви държавният глава на Руската федерация Владимир Путин в рамките на годишната голяма пресконференция.

Владимир Путин заяви, че новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп правилно е определил общественото настроение в страната си, за да спечели изборите, въпреки че „никой освен нас“ не вярваше в успеха му. „Тръмп усети точно настроението на обществото … и отиде до края, въпреки че никой не вярваше, че той ще спечели, освен нас“, заяви Путин в отговор на журналистически въпрос.

За годишната пресконференция бяха акредитирани рекорден брой журналисти – 1437. По-голямата част от тях са руснаци, но имаше представители и на редица други държави, сред които Германия, Испания, Франция, Китай, Япония, САЩ, Швеция и Естония. Срещата с медиите първоначално бе планирана за 22 декември, но бе отсрочена във връзка с траурните мероприятия за убития в Турция руски посланик Андрей Карлов.

Вижте останалите акценти от пресконференцията на руския държавен глава.

https://www.youtube.com/watch?v=j43QS02WC4M