Съзнание

Путин: Отношенията със САЩ са замразени

Президентът на Русия Владимир Путин изрази съжаление, че отношенията между Русия и САЩ се намират в замразено състояние. „За жалост отношенията ни се намират в замръзнало състояние. Предполагам, че не е по наша вина“, заяви Путин.

Той отбеляза, че стоплянето на отношенията между двете държави няма да настъпи, докато САЩ не започнат да отчитат и уважават интересите на Русия.

По-рано говорителят на президента Дмитрий Песков заяви, че диалогът между САЩ и Русия на практика е замразен на всички нива, а надеждите на Москва са, че с избирането на Доналд Тръмп за президент, те ще бъдат подобрени. Той уточни, че пробиви в тази връзка, в непосредственото бъдеще, не се очакват.

Песков посочи, че Кремъл очаква новото правителство на САЩ да предприеме нов и по-конструктивен подход. Той заяви, че е малко вероятно Вашингтон да даде назад по отношение на мерки като разполагането на сили на НАТО близо до границите на Русия или бързо да отмени санкциите срещу Москва.

„Никога не сме носили розови очила. Ясно разбираме, че всеки американски президент на първо място ще защитава интересите на страната си“, каза още говорителят на Путин.

ТАСС/ БТА