Новини

Преживяване близо до смъртта: Не е халюцинация, реално е

Документирано

През декември 2020 г. 80-годишният Обри Остин преживя клинична смърт. Докато хирурзите се подготвят да извършат сложна операция, Остин внезапно идва в съзнание.

Поискал допълнителна упойка, но се оказало, че съзнанието му вече е в друго измерение, а думите му не стигнали до лекарите.

Остин става свидетел на собствената си операция, наблюдавайки как тялото му е разрязано, сърцето му отстранено и процесът на възстановяване започва.

В момента, в който някой произнесе думата „бъбреци“, Остин осъзна, че вече не е на този свят. Той описва срещата си с мощно присъствие, което тълкува като Бог.

Срещата и видяното

Светлината, излъчвана от това създание е по-ярка от всичко на Земята, но не беше ослепителна.

Той също среща ангел, който го утешава и му казва, че трябва да се върне. Сега, на 82-годишна възраст, Остин вярва, че е бил върнат, за да сподели невероятния си опит с другите.

Това преживяване, подобно на много други, описани от хората, е „преживяване близо до смъртта“.

Как се случва?

Това явление възниква, когато лекарите съживяват човек, след като сърцето му е спряло и дишането е спряло, независимо от причината за смъртта.

Милиони хора са съобщавали за подобни преживявания след изобретяването на кардиопулмоналната реанимация през 1960 г., според лекаря работил дълго в реанимация Сам Парния от Нюйоркския университет.

Преживяванията, които вълнуват

Той изучава преживявания, близки до смъртта и казва, че хората, които са имали преживявания близо до смъртта, описват подобрено съзнание, по-живи мисли и по-ясно мислене.

Те също така могат да наблюдават процеса на реанимация и да чуят разговорите на лекари и медицински сестри, въпреки липсата на видими признаци на живот.

Освен това много от тях

преразглеждат живота си и оценяват поведението си въз основа на морални и морални принципи.

Това е глобално разбиране за собствения им живот и смърт, което променя представата им за света.

Един общ аспект на преживяванията близо до смъртта е срещата с богоподобни същества, които всеки тълкува по различен начин. Това показва дълбоко духовния характер на това преживяване.