Новини

Предупреждения към човечеството от отвъдното

Предупрежденията към човечеството се съдържат в книга, която не успя да излезе приживе от британския физик Стивън Хокинг.

Английският физик Стивън Хокинг, който почина през март 2018 г., предрече още една заплаха за човечеството преди смъртта си.

Появата на нова раса от свръхчовеци със суперсили

Такова предупреждение се съдържа в последната книга на учения „Кратки отговори на големи въпроси“, която не успя да излезе приживе.

Според The ​​Sunday Times Хокинг прогнозира, че в бъдеще богатите хора ще могат да правят промени в своята ДНК и ДНК на децата си.

Така ще се постига по-голяма устойчивост на болести, подобрена памет и интелигентност, което ще повлияе на продължителността на живота.

Според учения законодателните забрани за използването на генно инженерство при хората няма да могат да възпрат изкушението да подобрят характеристиките си.

Новите хора

В резултат на това на Земята ще се появят хора със суперсили, с които обикновен човек няма да може да се състезава. В крайна сметка ще започнат сблъсъци между хора и свръхчовеци.

Бързото развитие на изкуствения интелект може да представлява заплаха за съдбата на човечеството също.

Предупреждението

„Страхувам се, че изкуственят интелект може да замени хората. Ако сега хората разработват компютърни вируси, в бъдеще някой ще бъде в състояние да създаде изкуствен интелект, който може да се подобри и да се възпроизвежда сам. Това ще бъде нова форма на живот, която ще надмине човека“, казва приживе Хокинг.

Според него машините в търсене на ефективност може да искат да се отърват от хората. Но дори и това да не се случи той вярва, че хората рискуват сами да се погубят.

„Преминахме точката, от която няма връщане. Земята стана твърде малка за нас, населението нараства с обезпокоителни темпове и рискуваме да се самоунищожим“, предупреждава Хокинг още през 2017 година.

The ​​Sunday Times