Новини

Практики за откъсване от нежеланите спомени, които спират пътя ни

Като разширяваме съзнанието си това ни дава силата да създадем един по-щастлив и удовлетворен живот. Много хора си мислят, че всичко е обгърнато в неясни фрази.

Всичко се свежда до това, да бъдем отворени към новите възможности на 2020 година. Да навлезем в новото десетилетие с чисто съзнание.

Да се свържем отново с вътрешното си Аз и да се освободим от болката и страданието, което сме почувствали през 2019 и ни дърпа назад е повече от добре за нас.

1. Намерете себе си

За да намерите себе си първо трябва да се опознаете. Намирайки себе си може да бъде много просветляващо изживяване.

Вие не сте това, което казва обществото за вас. Не се опитвайте да бъдете някой друг и спрете да живеете във фалшивите илюзии, които са ви налагали през годината.

Фалшивостта е объркан цикъл, това е временно убежище, което понижава вашето съзнание.

2. Наблюдавайте и отразявайте

Имайте куража да наблюдавате и отразявате. Някои хора избират невежеството, което в крайна сметка понижава тяхното съзнание.

Вътрешната рефлексия със сигурност ще ви помогне да разберете по-добре вашите мисли, емоции и да осигурите яснота в сегашната си житейска ситуация.

Отхвърлете негативните спомени и се заредете с нова енергия за 2020 година.

3. Прошката като отърсване

Прошката е способността, да се разберем емоционалното състояние на нашите приятел.

Прошката към себе си и другите също помага. Не само да простите на другия човек, но и да преодолеете собствените си негативни мисли или емоции.

Това в никакъв случай не означава да се превърнете в донор на някоя фалшив приятел.

4. Не се придържайте към миналото или към очаквания

Живейте в настоящето. Освободете се от окаяните чувства и негативни емоции.

Започнете да правите нещо, което ви прави щастливи. Гледайки света през прозореца на миналото, само може да ви направи по-нещастни.

Позволете на съзнанието си да бъде в настоящето. 2019 година е минало, погледнете смело към 2020 година.

5. Дръжте егото си под око

Егото е само малка част от цялото същество. Съзнанието е висшето Аз. Учените са доказали факта, че нашето съзнание никога не може да умре. Егото е като инфекция на съзнанието, която блокира неговия растеж.

То не ви позволява да вземате съзнателни решения. За следващата години си задавайте въпроса – това ли е истинското ми аз или е егото, което говори?

6. Разбийте блокажите

В ума ни има множество блокажи, които сме натрупали през годината и възпрепятстват постигането на по-високо ниво на съзнание.

Като съдите себе си и другите събуждате неспособността да простите и трудността да приемете реалността, такава каквато е. Всички тези фактори потискат подсъзнанието.

Освободете се от всички емоционални и енергийни блокажи на отиващата си година. По този начин ще очистите душата си и умът ще започне да функционира на по-висока честота.

7. Прекарвайте време сами

Важно е да прекарваме време със себе си. Повечето от нас считат самотата, като заплаха или повод да се тревожат.

Прекарването на времето със себе позволява да поговорите с вътрешното си аз. Слушайте собствените си мисли и бъдете благодарни за всичко, което имате в живота.

Опитайте се да направите нещо, което ви вдъхновява през идващата 2020 година.

8. Излезте от зоната си на комфорт

Излезте от зоната на комфорт и от неудобството на несигурността. Никога не знаете какво би могло да предстои. Не се страхувайте от грешките, които сте допуснали тази година.

Всяка грешка е урок, ако не разширите зоната си на комфорт, никога няма да научите този урок.

9. Обичайте през 2020

Някои казват, че любовта е двигател или вибрация. Истината е, че любовта не може да бъде класифицирана. Тя е много по-свещена.

Позволете си безусловно да давате и да приемате любов с цялото си сърце, към вас и към останалите през цялата 2020.

10. Прегърнете природата

Свържете се с природата, ако сте пропускали да правите това до днес. Това става по различни начини, от разходки до по-продължително прекарване на време в планината или морския бряг.

Бъдете благодарни на природата около вас. Усетете дълбокия мир в себе си. Там се намират отговорите, които търсите и ще получите през новата година.

11. Бъдете активни

Дишайте свободно и бъдете активни, защото това е пряка връзка между вас и висшите сфери на съзнанието. Активността има огромни ползи за ума, тялото и душата.

Може да помогне да се свържете със себе си, да възстановите баланса в мислите и емоциите си, да намалите стреса и да повишите вибрациите си.

2020 може би няма да е от лесните години за света, но ние можем да променим всичко около нас.

Източник: НП/ по Fractal Enlightenment