Новини

Последствията от силното земетресение в Япония

Земетресението с магнитуд 7,5, което удари западния бряг на Япония в понеделник уби най-малко четирима души, според местната преса.

Земетресението предизвика предупреждения за цунами, които по-късно бяха отменени; обаче предупрежденията за цунами продължиха поради вторични трусове.

Детайлите след труса

Земетресението е с център 26 мили от Анамизу, Япония. Японската метеорологична агенция потвърди, че части от района са преживели цунами в понеделник.

Болница в град Сузу информира, че няколко души са били транспортирани с наранявания. Това съобщи японската информационна агенция NHK. Болница в Wajima City потвърди пред NHK, че лекува пациенти на паркинг.

Последствията

Съобщава се и за пожар в центъра на Wajima City, свързан със земетресението. Агенцията пише също, че има хора блокирани сред развалините на срутени сгради.

В допълнение към земетресението с магнитуд 7,5, Геоложката служба на САЩ съобщи за десетки вторични трусове, включително земетресение с магнитуд 6,2.

Длъжностни лица предупредиха, че регионът може да бъде предразположен към разрушителни вторични трусове в часовете и дните след земетресението в понеделник.

10news.com