Новини

Последната непубликувана прогноза на проф. Стивън Хокинг

Виждането на професор Хокинг

Физикът Стивън Хокинг е приключил труд, в който прави последната си прогноза за края на света, на смъртното си легло, пише в. „Дейли мирър“.

В текста той описва как Вселената ще потъне в тъмнина, тъй като всичките й звезди ще изчерпат енергийните си запаси.

Трудът разкрива как човечеството може да получи експериментални доказателства за съществуването на паралелни вселени като предоставя математическите изчисления, които ще бъдат необходими за космическо изследване в тази посока.

Съдбата на Професора

Видният британски учен проф. Стивън Хокинг почина мирно в съня си в дома си в Кембридж, Великобритания през 2018 година.

Той беше на 76-годишна възраст. Когато заболява от амиотрофична латерална склероза още на 21 години, лекарите му дават едва две години живот.

Наградата

Хокинг така и не беше удостоен приживе с Нобелова награда независимо от многобройните предложения тя да бъде присъдена за научния му принос.

„Той често беше номиниран за Нобелова награда и трябваше да я получи. Сега никога няма да може“, каза проф. Томас Хертог, който е съавтор на теорията, която Хокинг завършва дни преди кончината си.

Опозицията

„Фактът, че тези открития не са били потвърдени с наблюдения, е било и главното препятствие“, отбеляза в интервю пред Шведското радио професорът от Стокхолмския университет Едуард Мьортсел.

Той се занимава с проблематиката свързана с тъмната материя и разширението на Вселената.

НП/ БТА