Новини

Сексът с роботи все по-реален?

Роботите все повече започват да навлизат в ежедневието на човека, а учените, които се занимават с това не спират да създават революционни открития и да напредват все повече в технологично отношение. Последната новост идва от футоролога и иноватор Иън Пиърсън, цитиран от „Дейли мейл“.

Така според него до 2050-та година сексът с роботи може да бъде алтернатива, а в някои крайни случаи и по-често явление от обикновения секс.

„Вие ще можете да свържете своите сексуални фантазии с други хора или да усетите техните мечти, или пък да стимулирате оргазъм с едно кликване“, твърди Пиърсън, който направи завидна кариера от сътрудничеството с производителите на игрални филми, а също и с футуристичните си теории.

---

Предполага се, че сексът с роботи би намалил сексуалните престъпления и проституцията.

Цифровизирана романтика?

Проучванията показват, че само 20% от анкетираните биха приели подобно предизвикателство. Други 72% смятат, че роботите „много добре биха извършили тази задача“ (да партнират в секса на хората), а 28% са съгласни, че това би бил един интересен „нов опит“.

Пиърсън добавя, че в бъдеще за ежедневието на хората тези роботи ще станат както колите.

„Така сексът ще стане по-полезен, по-безопасен, по-чест и много по-забавен“, предвижда Пиърсън. Въпреки това, той добавя, че роботите много повече ще се използват за битови нужди.

Във Великобритания обаче проучванията сочат друго.

Над 2000 души са били анкетирани относно техните нагласи към роботите. 46% заявяват, че нямат нищо против да си легнат под завивките с робот или няма да осъдят тези, които го направят. 46 % от анкетираните също отговарят утвърдително, че технологията се развива твърде бързо и изразяват опасения, че роботите представляват сериозна заплаха за човечеството. Същият брой смята, че роботите скоро могат да заменят човека на ключови работни места, включително и тези на войници, полицаи и учители.

Източник: DailyMail, БТА