България

Пандемията на паметта скоро няма да си отиде от нас

По всичко изглежда, че пандемията на паметта няма скоро да си отиде от нас. Процесите, които се развиват меко казано са управлявани от различни централи.

Историята е поставена под въпрос. Събитието от днес през 1945 е описвано като победа на светлите сили от десетки издания, други настояват за водещата роля на САЩ и съюзниците.

Пропагандата в наши дни е опасна идеология

За нея се отделят толкова много средства, както от едната страна, така и от другата. Всички ние се губим в океан от манипулативни новини.

Тъжно е, че не само се губим, а пропадаме в пропаст от добре подбрани текстове умишлено разпространявани от авторитетни медии.

А не виждаме, че всъщност войната е у нас

Всеки ден умират невинни хора на пътя. Преди часове двама млади бяха убити на пешеходна пътека в София.

И за съжаление няма край. Пасарелки, умни светофари, видеонаблюдение, просто празни думи.

„Моля всички българи да не забравят Ани и Явор. Предстоеше им годеж и сватба. Не забравяйте децата ни. Много ви моля, имам още едно дете, вие имате деца, заради всички тях, нека спрем тези убийци“. Това заяви в ефира на Нова тв Павлин – баща на убитото момче при катастрофа на бул. „Сливница“ в неделя вечер.

Модерната журналистика

винаги дава за пример Джордж Оруел, но дали успява да разкаже всекидневието безпристрастно? Тезите и контратезите са заредени със смъртоносни куршуми.

На образования човек за съжаление се предлага странна смесица от разнородни по вкус и качество храни и никой не се интересува дали не са пълни с отрова.

НП/2023