Новини

Пълнолунието в Близнаци катализатор и носител на освобождаване

Декемврийската пълна Луна е последната не само за годината, но и за десетилетието и се явява предвестник на сезона на очакваните шест затъмнения през 2020 г.

Енергията за пълно освобождаване от стари рефлекси и мисловни схеми се задейства в България на 12-ти декември, около 7:13 часа.

София Съмър фест

24 юли 2024 от 20:30 ч.

ПРОБУЖДАНЕТО

Един филм на Стойчо Керев

Купете билети

Това пълнолуние попада в знака на Близнаци. В този смисъл е добре да припомним някои ключови понятия за този архетип. 

При Близнаци нещата в нашия живот се разгръщат в преспектива на двусъзнание. Вибрацията на Близнаци резонира чрез бърза подвижност на ума, ярък интелектуален свят, но и чрез множество идеи.

Често тласкани от прекомерна импулсивна менталност, Близнаците скачат рязко от едно състояние в друго. 

Всички ние се нуждаем от резонанса на този знак, за да задвижим нашата вселена от идеи, но е добре да извършваме това с дълбочина и постоянство.

В противен случай рискуваме да останем в концептуален свят, без реално проявление и дисциплина на земно ниво.

Лечебни вибрации

През този период Хирон, познат още като астероидът на изцелението възвръща директното си движение след ретроградността си от 8 юли 2019 г. до този момент.

Това е идеалното време да засилим имунитета си или да отделим допълнително време за грижа за тялотото и душата. 

Поемането на отговорност за здравето ще бъде на преден план в периода на това Пълнолуние. Спортувайте, хранете се здравословно и си почивайте. 

Ако точно в този момент наблюдавате някакви симптоми, назначете консултация със специалист или потърсете второ мнение. Това е общовалидно и за психическото ни здраве. Поискайте подкрепа от близки, доверете се на терапевт или приятел.  

Преразгледайте финансите си, поставете граници

Пълнолунието в Близнаци може да задейства динамично областта на нашите финанси. Това е общо казано така, защото планетата Венера проявява силна активност.

Но това се дължи също и на позицията на самата пълна Луна, която се озовава между Сатурн и Плутон. Тези астрални връзки приканват да проявим проницателност как желаем да използваме материалните ни и човешки ресурси.

В какво желаете да инвестирате средствата си? С каква динамика? Желаете ли да консумирате “неща”, взаимоотношения? Ще си позволите ли да забавите, да изчакате? 

Ако в този момент възникнат неясни моменти във взаимоотношенията, дайте си време, за да асимилирате всички факти.

Силата на свързването с другия се състои в знанието до кого всъщност стоим и накъде можем да се отправим заедно.

Напускаме десетилетието по оста Стрелец – Близнаци 

Независимо накъде се задвижваме, едно пълнолуние винаги ни дава възможност да преминем на друго ниво. Декември месец често се оказва изключително натоварен, но въпреки това, намерете кратки моменти за размисъл.

Как виждате себе си визуално, социално, емоционално? Кои стари модели на поведение сте готови да оставите в миналото?

Стрелецът е символ на истината. Бъдете изцяло честни със себе си: какъв човек сте на прага на новото десетилетие?

Ако нещо изникне в съзнанието ви, задължително задайте намерение, отправете молитва и напишете посланието в червено. Пълната Луна ще ви помогне чрез силата на хипердвижението, което се задава.

12.12 ясно разбиране за живота

Пълнолунието в Близнаци от декември 2019 г. съвпада с мощния портал 12/12.

Дванадесет е число, което изразява културни условности, приети от голяма част от населението на Земята: разполагаме с 12 месеца и 12 зодиакални знака. 

Едва след като сме изпитали всички тези състояния, ние можем да забележим по-голямата картинна перспектива.

С други думи, това Пълнолуние ни подарява ясно разбиране за това къде се намираме. 

Ще осъзнаем пътуването дотук, активирайки личната Меркаба с по-голяма лекота. Меркаба (иврит: Меркава) или Мер-ка-ба е сложно електромагнитно поле, което въздейства на възприятията ни към и от матрицата на реалността. Чрез възкачване ние наблюдаваме събитията от друго състояние на ума.

Активирането на Меркаба се осъществява чрез медитативни практики, както и чрез изживяването на емоции на радост и благодарност. 

Бъдете с любимите и погледнете смело това, което трябва да видите в края на този цикъл.

Източник: Forever Conscious; Les étoiles, la vie et nous; Voyage au cœur des astres