Новини

Пълнолуние в Дева. Търсим практичен подход в емоционалния свят

Пълнолунието ще настъпи на 9 март в 20:15ч., за да потърси връзка между духа и тялото  

Разум срещу интуиция – това ще бъде основната тема на пълнолунието в Дева, което ще настъпи на 9 март в 20:15ч. Оста Дева-Риби е свързана с грижата за тялото и душата, а едва ли едното би могло да съществува пълноценно без другото.

София Съмър фест

24 юли 2024 от 20:30 ч.

ПРОБУЖДАНЕТО

Един филм на Стойчо Керев

Купете билети

В Рибите ние напълно се разтваряме, а Девата иска точно обратното от нас – да бъдем подредени, фиксирани и конкретни в най-малкия детайл.

Тази полярност ще се засили и от факта, че Слънцето е в съвпад с управителя на Рибите – планетата Нептун, която ни провокира да мечтаем и да се отнасяме далеч от дневните грижи. 

Рутината – кой има нужда от това? 

Потънали ли сме твърде много в рутина? Има ли нужда да се обърнем към духовните си потребности или сме зарязали скучната, но необходима част от всекидневнието?

Сега е времето да помислим за този баланс и да чуем нуждите на духа и тялото.

Пълнолунието традиционно е пик на човешкото съзнание – сблъсъск на идеи, в който се ражда ново разбиране за света. Намаляващата Луна, която следва дава възможност да се освободим от ненужното, когато интензитетът на тялото и емоциите намалява.

Пълнолунието в Дева е подходящ момент за започване на хранителен режим и всичко, което би могло да подобри здравето ви. 

Баланс между духа и тялото 

Пълнолунието ще акцентира темите за грижата, здравето, духовната и прагматична страна на живота.

Девата е знак на служенето, а Рибите на жертвоготовността – помислете дали правите достатъчно за останалите или вие самите имате нужда да се погрижите за себе си.

Нека даваме най-доброто като работим организирано и последователно и не се поддаваме на илюзии. И разбира се, да не забравяме, че светът е голям и има различни измерения, които няма как да видим докато сме потънали в риутината.

Нека тя бъде поддържаща сила за навиците ви, а не водеща линия в живота.        

Да се разделим с тревожностите   

За тези, които страдат от тревожност и различни форми на натрапчиви мисли и страхове – сега е времето да се освободите от тях.

Опитайте се да се откъснете от повтарящия се диалог, търсенето на отговори на един и същи въпрос и всичко, което ви кара да „предъвквате“ една и съща тема.   

Пълнолунието в Дева ще бъде най-значимо за знаците Риби, Дева, Стрелец и Близнаци.

Възможно е да освети нови теми и да провокира нови събития. Ако се налага да предприемете важни решения, изчакайте няколко дни, за да сте спокойни и обективни в избора си. 

Александра Иванчева