26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Новини

Над 1000 правителствени компютри изчезнаха мистериозно на Острова

Повече от 1000 правителствени компютри, лаптопи и USB-та са изчезнали във Великобритания за последните 18 месеца. Данните са на английската информационна агенция „Прес Асошиешън“. Само от Министерството на отбраната изчезналите устройства наброяват близо 800. От тях общо 759 лаптопа и компютри са били изгубени, а още 32 са били откраднати от между май 2015 г. и октомври 2016 г.

Освен тях още 328 диска, DVD-та и USB-та са били затрити. Странно ли е, че това не е единственото ведомство във Великобритания, което регистрира подобни загуби? От Департамента по труда и пенсиите са докладвали за липсата на 42 криптирани лаптопа или компютъра и още 8 флашки.

Същата е ситуацията в още 6 английски държавни институции – Съкровищницата на Нейно Величество (Министерството на финансите), Министерството на правосъдието, Здравния департамент, Британския кабинет и създадения преди едва 6 месеца от Мей Департамент за бизнес, енергетика и индустриална стратегия.

От Министерството на отбраната заявяват, че сигурността на информацията е „топ приоритет“ и всичките случаи на изчезнали информационни носители ще бъдат разследвани.

НП/ Бгнес