Новини

Оцелей днес, сражавай се утре. Дълбокият смисъл на древните думи

В цял свят наблюдаваме налагането на една нова норма на поведение. Такъв извод може да направи всеки анализатор останал неподвластен на пропагандата. Война, сражения, страховити понятия са в новините.

Това е удобно и оправдано

от гледна точка на развитието на цивилизацията. Този напълно очакван НСР, както го наричат конспиративните теоретици, беше дълго време обясняван от авторитетни учени, разказван във филми и анонсиран от висши политици.

Казано по друг начин: вируса с име на корона короняса настъпването на времена непознати до сега.

Надпреварата с правилата

Това ще доведе до по-силно противопоставяне. Каквото вече наблюдаваме. Системата работи по зададен план и той е бъде налаган с педантична точност. Опитът от други години вече сработва като добре смазан механизъм.

Въпросът е в стратегията на поведение. Видимото става невидимо и обратно. Пътят за нас дребните мушици е да търсим пролуки в паяжината, която новият строй плете усърдно.

Една поговорка на пустинните племена* в Африка гласи:

“Оцелей днес, сражавай се утре.” 

Ако сме напълно откровени никой от нас не бе подготвен за създалата се ситуация. С изключение на определен кръг от посветени. 

Пътят, които предстои да извърви човечеството е неясен. Но това е изкуплението, което сме заслужили.

Бог е във всеки от нас

Тази максима ще си припомняме все по-често, защото едва ли само душите ще остат празни в дните, които идват с новите идеи за света.

А още не знаем и каква участ ни очаква в близко бъдеще. Как мислите, дали “Таймс Скуеър” в Ню-Йорк ще е пълен с хора на 31 декември?

Провиждането на пророците за днешните времена

едва ли ще даде рецептата за поведение на човечеството. Неподготвени и самотни, хората ще се лутат в търсене на нов Месия.

“Като въздигате разума в идол, пропускате да забележите очевидното.”, казва един от мислителите на нашето време Умберто Еко. 

Думите му са като аксиома. Очевидното днес е пред очите на всеки от нас. Забелязваме ли играта на големите, зависи от нивото на интелекта, който притежаваме.

Да надхитриш системата не е решение

Тя ще те постави на мястото ти по-бързо отколкото предполагаш. Играй играта и създавай нови възможности.

Тази максима ще се превърне в правило за създаването на обществото на новото хилядолетие.

Дали сме готови за предизвикателството, което приготви събдата за нас? Вероятно не. Но ние се учим бързо. И ако има нещо, което е добре да научим то е: Готови ли сме за тази игра?

*Туарегите са един от най-загадъчните представители на берберите. Мъжете се обличат в синьо и носят характерен тюрбан забулващ лицето им.

Вярват,че през устата могат да влязат зли духове и поради тази причина за тях е табу да я показват публично. Само жените им виждат техните лицата.

Жените са свободни и са наричани Кралиците на пустинята. До средата на ХХ век туарегите управлявали търговски пътища. Те са гадатели и отлични лечители.

НП/СК