Новини

Оповестиха секретно изследване за продължителността на живота

Секретното изследване е част от специална програма на неизвестен до скоро Консорциум в търсене на начини за удължаване на човешкия живот и постигане на безсмъртие.

Опитите и разработката е пазена в дълбока тайна, но преди дни заради „теч на информация“ учените са принудени да оповестят разработката си.

Скандалната информация

Продължителността на живота на човека може да нарасне четири пъти при гравитация наполовина по-малка от земната, смятат експертите на консорциума „Космически технологии“.

Според специалистите при намаляване на гравитацията наполовина  продължителността на живота на човека ще се увеличи четири пъти.

Задължително е

хората в режим „намалена гравитация“ да се придържат към определена диета, създаване на стерилни условия и определено физическо натоварване.

Според съобщението такива данни са получени чрез създаване на математически модел за увеличаване на продължителността на живота на човека при гравитация по-ниска от земната.

Фактите говорят

„Данните съвпадат с прогнозите на Центъра по изучаване на процесите на стареене в университета в Луизиана“, отбеляза прес-службата.

Необходимите условия, според тайнствения консорциум, могат да бъдат получени на орбиталната станция, която ще позволи да се проведат изследвания в тази посока.

„На този етап специалистите говорят за забавяне действието на гена на стареенето. Прогнозира се по-висока активност на невроните и ендокринната система.“, твърдят лекарите на екипа.

Консорциумът „Космически технологии“

е създаден през февруари 2016 г., като търговско научно-техническо сдружение. Основните направления на работата му са инвестиране в разработката и внедряването на най-новите космически технологии.

Консорциумът планира да построи първият в Русия частен космодрум, а също така участва и в проекта на орбиталната станция MИР-2 с изкуствена гравитация.

НП/2022