Новини

Окултната магия на извънземните посетители. Познавате ли шумерската седмица?

Шумерите почитали множество божества

Тези божества са били предназначени за представяне на природните сили на света. Някои от тях се срещат и в религията на други месопотамски народи.

Изчислено е, че божествата в шумерския пантеон са стотици или дори хиляди.

Въпреки това, някои богове и богини са с по-висок ранг в религията на шумерите и по този начин може да се счита, че са главните божества на шумерския пантеон. Каква е причината? В следващите редове търсим закодираните отговори.

Древните вярвали,

че посетителите дошли на Земята от небесата са всемогъщи. Те ги научили на астрономия, геометрия, земеделие, окултната магия, строителство, военно дело.

Освен всичко останало те въвели и поклонението пред тях като регилия. Шумерите откривали пътя на кой Бог да се молят интуитивно. Те използвали практиката на „ответния резонанс“.

Тя може да бъде лесно обясенена с няколко примера. В наши дни има хора, които при влизането си на свещени места, храмове или древни светилища настръхват. Други усещат полъх, без да има вятър.

Трети започват да плачат или треперят без видима причина. Четете внимателно текста и разберете с кой от шумерските Богове се свързвате. Ползвайте за компас „ответния резонанс“.

Един е назоваван

и Господът на небесата. Внимавайте, когато произнасяте името му. Най-важният бог в шумерския пантеон също е известен като Ану.

Един се смята за върховният бог на шумерския пантеон. По-късно водещата роля на Ану е била споделена или поета от други богове.

Независимо от това, той запазва значението си и продължава да бъде почитан. Например, когато другите божества са издигнати, се казва, че са получили anûtu (което може да се преведе като „Една власт“.

По този начин се показва, че възвишеното състояние на Ан се поддържа, въпреки че той е бил заменен с друг Бог като върховно божество.

Енлил

Вторият шумерски цар на боговете. Друго основно божество на шумерския пантеон бил Енлил. Богът на въздуха.

Бог на вятъра и бурите, който бил син на Ан и Ки. Енлил поел ролята на баща си като цар на боговете. В някои шумерски митове, Енлил е изобразен като Бога създател.

Внимавайте с него. Той изисква безприкословно подчинение. Не прощава изневярата и е властен, безпощаден господар на Галактиката.

Енки е шумерският създател на човека 

Енки е друго важно божество в шумерския пантеон. До Акадианс и вавилонците, той е известен като ЕА.

Шумерите свързват Енки с мъдростта, магията и заклинанията. Той е един от трите най-силни богове в шумерския пантеон.

А останалите две свръхбожества са Ану и Енлил. На Енки се приписва създаването на човечеството.

Също така, съгласно шумерската митология, той е и протектор. Енки, например, предупреждава Зиусудра за потопа, който боговете изпращат, за да унищожат човешката раса.

Може би заради ролята си на Бог защитник, Енки е доста популярен и обичан бог сред шумерите.

Инана е определяна

като шумерското национално съкровище. Въз основа на исторически текстове, оставени от шумерите, може да се каже, че най-популярната богиня в шумерския пантеон е Инана.

Известна на асирийците и вавилонците като Ищар. В много от най-известните и най-често копираните шумерски истории, митове и химни Инана играе важна роля.

Инана била почитана като богиня на сексуалност, страст, любов и война. Тази  комбинация и в наши дни е най-силната движеща сила.

Ако един ден цивилизацията ни бъде наказана ще е точно заради прекалена надменност, военолюбие, перверзия, омраза или ленност на духа.

Шумерската седмица

Отделно от Ан, Енлил, Енки и Инана, е имало три други божества, които съставляват седемте най-важни богове и богини на шумерския пантеон.

Един от тях е Уту, богът на слънцето и правосъдието. В най-ранния период от шумерската история, Уту се счита, че е брат близнак на Инана.

Друго важно божество е Нинхурсаг. Тя е била почитана като Богинята-майка.

Ето защо, тя се свързва с плодородието, природата и живота на Земята. Нинхурсаг е закрилница на жените и децата, особено на бременните жени и малките деца.

Последният от тези седем важни шумерски божества е Нана, богът на луната и на мъдростта.

Този бог понякога се счита за бащата на Инана. Неговото значение е в главната ролята, която той играе по време на акта на сътворението.

 НП/2023©