Гледайте филма

Пробуждането. Можем ли да излъжем Матрицата?

ВИЕНА, неделя 1 октомври 18:00 Hollywood Megaplex Gasometer. Билети

Хасково, четвъртък 5 октомври 18:00 ДКТ „Иван Димов“. Билети на касата на театъра.

ВАРНА, четвъртък 12 октомври 19:00 Фестивален и конгресен център. Билети на fccvarna.bg

Новини

НСР не е просто абревиатура и конспиративна теория, а решение

Гордън Браун преди време призова световните лидери да създадат временна форма на глобално управление за справяне с близнаците медицински и икономически кризи, причинени от пандемията Covid-19.

Или казано разбираемо: Създаване на Нов Световен Ред и временно правителство. Намерението е повече от благородно и в полза на цялото човечество.

Бившият премиер, който беше в центъра на международните усилия за справяне с краха на банките през 2008 г., заяви, че

Има необходимост от ново световно правителство

Работна група, включваща световни лидери, здравни експерти и ръководители на международните организации, които биха имали изпълнителни правомощия да координират отговора.

Срещата на групата на Г-20 от развитите и развиващите се страни, председателствана от Индонезия просто не даде търсения резултат.

Експерти заявиха, че би било за предпочитане да се включи и Съветът за сигурност на ООН.

„Това не е нещо, с което може да се работи в една държава. Трябва да има координиран глобален отговор.“

Браун също подчерта, че настоящата криза е различна от тази, в която той е участвал.

„Това беше икономически проблем, който имаше икономически причини и имаше икономическо решение. Това е преди всичко спешна криза и трябва да се предприемат съвместни действия за справяне с нея. Но колкото повече намесват държавате за справяне с падемията, толкова повече излагат на риск икономиката.“

По време на финансовата криза Браун убеди други световни лидери в необходимостта да спаси банките и след това беше домакин на среща на Г-20 в Лондон, която излезе със спасителен пакет от 1,1 трилиона долара.

Въпреки политиката на Доналд Тръмп по онова време „Америка първа“, той потвърждава и отстоява, че все още е възможно да се получи подкрепа за спешен орган с изпълнителни правомощия.

Световната банка и МВФ и G20

се нуждаят от увеличаване на финансовата си огнева мощ, за да се справят с въздействието на кризата върху страните с ниски и средни доходи, твърдят финансисти от Лондон.

Браун каза, че е имало съпротива през 2008 г. да се използва G20 като средство за справяне с финансовата криза, но че трябва да е ясно на световните лидери, че няма възможност самостоятелният подход да работи.

Световната банка и Международният валутен фонд се нуждаят от увеличаване на финансовата си огнева мощ, за да се справят с въздействието на кризата, която удря все по-силно страните с ниски и средни доходи, каза още Браун.

През последните две седмици много държави обявиха икономически пакети, но Браун заяви, че един обединен екип може: да гарантира, че усилията на централните банки са координирани.

Да предприеме стъпки за предотвратяване на рекордното източване на капитали от развиващите се пазарни икономики.

А също и да съгласуват съвместен подход за използване на държавните разходи за стимулиране на растежа.

със съкращения от „Гардиън