26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Хипотези

Ново предположение къде се крие Нибиру?

Поведението на някои небесни тела на ръба на Слънчевата система отдавна подсказва влиянието на неизвестен масивен обект и астрономите са извършили пълномащабно проучване на предполагаемата част от небето, където може да се намира този обект.

Това изображение показва нещо, което преследва учените от много години. Орбитите на няколко наблюдавани небесни тела отвъд Нептун са някак мистериозно удължени в приблизително същите посоки.

И астрономите знаят как

взаимната гравитация на обектите променя техните орбити. Следователно, въз основа на характеристиките на орбитите, те могат да направят интересни заключения.

Например, чрез „поведението“ на Уран в даден момент беше възможно да се изчисли Нептун. Действително наблюдаваната орбита на Уран се различаваше от изчислената, тъй като изчисленията не отчитаха влиянието на неизвестния тогава Нептун.

И така, въз основа на орбитите

на тези подозрителни транснептунови обекти, астрономите са направили груби предположения за това какъв обект може да им влияе и къде може да се намира.

Изчисленото разстояние е средно около 550 пъти по-далеч от Слънцето, отколкото Земята. На езика на космическите изследователи – 550 астрономически единици.

Една астрономическа единица е разстоянието между Земята и Слънцето, тоест около 150 милиона километра.

Къде може да бъде тази точка, се изчислява от орбитални параметри. Астрономите смятат, че тази орбита трябва да бъде много силно наклонена към равнината на въртене на другите планети, тоест към еклиптиката.

Плутон има ъгъл от 17 градуса. За „Планетата Х“, популярна и като Нибиру, тя би трябвало да бъде поне 25–30 градуса. Разчитайки на това, изследователите са идентифицирали тази „ивица“ на небесната сфера, където могат и трябва да я търсят.

Какви са резултатите?

Според наскоро публикувани данни е възможно да се видят 78% от възможните места за откриване на „Деветата планета“ и тя не може да бъде проследена на нито едно от тези места.

Както пишат учените, останалите 22% се намират в и около частта от небето, където виждаме Млечния път.

И там е изключително трудно да забележите едва движещ се, изключително затъмнен обект.

Изводите

Учените отбелязват, че ако въз основа на липсата на „Планета X“ в 78% от възможните точки решим, че тя просто не съществува, тогава трябва да потърсим друго обяснение за наблюдаваните аномалии в покрайнините на Слънчевата система.

Има и друга мисъл: може би тази планета не е на 550 астрономически единици, а много по-далеч.

Тогава орбиталните параметри и възможните местоположения на нейното местоположение в небето ще бъдат малко по-различни.