Новини

Нова теория за безсмъртието превзе интернет за броени дни

Колкото и шокиращо да изглежда тази концепция не защитава истинския вечен живот, както някои биха желали. Не става въпрос дори за това да живеем вечно, а за нещо различно.

Група от учени и изследователи предложиха нова гледна точка към най-вълнуващата тема за милиони хора.

Телата ни просто нямат способността да продължават да се обновяват и регенерират до необходимото ниво, което би било необходимо, ако човек трябва да живее вечно.

Говорете с любимите си хора дори след като починат

Идеята за вечно битуване идва под формата на виртуална реалност. Новите технологии нахлуват с пълна сила в тази среда.

Ако човек може да бъде поддържан жив във виртуален контекст тогава близките все още ще могат да разговарят помежду си дори и след смъртта им.

Д-р Мичио Каку твърди, че няма да отнеме много време да се появи технологията, която ще позволи на хората да качват своите личности в компютър преди да умрат.

Може дори да има лице,

което да върви с тази програма така ще изглежда, че говорите с починалите си любими сякаш са живи. Това звучи малко страховито.

Д-р Каку също заяви, че в бъдеще е възможно дори тези личности да бъдат под формата на холограма или 3D робот.

„Представете си, че можете да говорите с любимия човек след като почине, но това би било възможно, ако личността им бъде изтеглена на компютъра като аватар. Бихте могли да общувате с тях, сякаш все още са тук.“, казва д-р Мичиу Каку.

Тази технологията изглежда и звучи

сякаш ще бъде съвсем реална в близкото бъдеще. Но трябва да се зададе въпросът морално ли е да се направи това?

Въпреки всички противоречиви концепции днес науката се състезава в намерението си да открие възможност за вечен живот.

Неотдавна бе представен и доклад на водещи учени, между които и д-р Каку, в който се описват различните гледни точки за вечен живот.

И възниква въпросът – Не би ли било тревожно да видиш любим човек хванат в компютърен капан? Като знаеш, че всичко това е програма, която не може да изпитва никаква емоция как би се почувствал самия ти?

Източник: Disclose