Новини

Нов гаф на президента изуми милиони американци

В изявление на вчерашния национален празник на САЩ – Деня на независимостта – президентът Джо Байдън заяви, че „е горд“ да бъде първата „чернокожа жена на длъжност при чернокож президент“.

Това съобщи британският в. „Дейли телеграф“, отбелязвайки, че е пореден словесен гаф на Байдън.

София – хотел “Хемус”, зала “Преслав”

12 октомври 2024 г.

Как да управляваме успеха с НЛП похвати

Курс на Стойчо Керев

Заявете участие

След слабото представяне

Седмица след катастрофалното, според изданието, представяне на Байдън в първите телевизионни дебати с Доналд Тръмп държавният глава е говорил несвързано.

Това е станало по време на интервю за филаделфийското радио Дабълю Ю Ар Ди, в което е объркал себе си със своята вицепрезидентка Камала Харис.

„Между другото аз съм горд да бъда, както съм казвал, първият вицепрезидент, първата чернокожа жена… на длъжност при чернокож президент“, заявява Байдън, бъркайки с времето, когато самият той беше вицепрезидент на Барак Обама.

Нещо вярно

По-рано в същото интервю президентът правилно казва, че той е назначил Харис и първата чернокожа жена във Върховния съд на САЩ Кетанджи Браун Джаксън, посочва „Дейли телеграф“.

Президентът се е почувствал несигурен и в интервюто си за Шоуто на Ърл Инграм в „ЮТюб“, което има предимно чернокожа аудитория в щата Уисконсин, но се излъчва за цялата страна.

Още гафове

Запитан защо е важно да се гласува, Байдън дава отговор, който се отнася по-скоро за взето преди броени дни решение на Върховния съд на САЩ в полза на имунитета на опонента му и бивш президент Тръмп срещу съдебни дела.

„Има нужда от някой – някой, който да гарантира, че… Върховният взе решение, между другото, което застраши американския принцип, че ние в Америка нямаме крале.Никой не е над закона“, заявява 81-годишният Байдън.

По-рано през деня той е нарекъл Тръмп „един от нашите колеги“ в речта си пред семейства на военнослужещи, които събра по случай 4 юли в двора на Белия дом, отбелязва „Дейли телеграф“.