Новини

Нина Кулагина – истински психокинетик, за когото светът е забравил

Психокинетика е способността да местим материални предмети само със силата на ума.

Може да звучи като научна фантастика, но има предостатъчно доказателства, които показват, че хората могат да местят предмети с ума си.

Ако това е вярно би означавало, че хората имат един огромен неразкрит потенциал.

Нина Кулагина

„Една от най-великолепните, най-плашещите и определено най-невероятните възможности, за които се говори във фолклора на психичните способности, е че хората могат да влияят на физическия свят, само със силата на съзнателното намерение.“

Това е цитат от най-новата книга на Джефри Мишлав – „Психокинетичният човек: истинската история за силата на ума над материята“.

В момента Мишлав е декан на факултета по трансформационна психология в Университета по философски изследвания.

Неговата книга разказва историята за едно двадесетгодишно изследване, което провел върху мъж с невероятни психокинетични способности.

Като мнозина други изследователи, той проявява дълбок интерес и към случая на Нина Кулагина, гражданин на бившия Съветски съюз.

Историите за нея бързо се разпространили, след като през 1968 бил показан неин клип на западна научна конференция.

„Руснаците твърдяха, че тази жена била обект на изследване на поне 40 учени, включително и нобелови лауреати.

Тя можела дори да кара образи да се появяват на фотографски филм. Комунистите, които не били склонни да приемат какъвто и да е духовен мироглед, вярвали, че са намерили нова природна сила.“

През 1970 били представени и други кадри, в които учени провеждат тестове с Кулагина.

Изследванията

за магнитните полета около тялото ѝ, както и за електрическия потенциал на мозъка ѝ, били проведени от психологът доктор Генади Сергеев.

В книгата си Мишлав описва проведените тестове:

„Има голям градиент между електрическите характеристики в предната част на мозъка на Кулагина, в сравнение със задната част – 50/1, докато при нормалния човек този градиент е 4/1. Магнитното поле около тялото на Кулагина е 10 пъти по-слабо от магнитното поле на Земята.

„По време на психокинетика, пулсът ѝ се вдига до 240 удара в минута. Активират се по-дълбоки нива на тилния лоб и ретикуларната формация. Това създава разликата в двете различни части на мозъка. Когато активацията на тилния лоб е най-интензивна, градиента се увеличава и магнитното поле около Кулагина сменя характеристиките си.“

Повече за невероятния човешки потенциал и способности можете да прочетете тук и тук.

collective-evolution