26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Новини

Нови разкрития за гробницата на Христос в Йерусалим

В продължение на десетилетия археолози и теолози спорят дали църквата на Божи гроб в Йерусалим е мястото, където Христос е бил погребан и възкръснал след като е разпнат на кръста. След като наскоро тя беше отворена, сега са направени нови важни разкрития, съобщава „Индипендънт“.

Учените открили шелфа на варовик, където се смята, че е било положено самото тяло на Христос. Открита е и мраморна плоча, която до сега е била неизвестна за учените. Върху нея е намерен изсечен кръст и се смята, че плочата е изработена от кръстоносците през 12-ти век. Това ще даде тласък на нови теории, догатки и предположения за смъртта на Христос. Хипотезата дали друг не е разпънат вместо него също може да бъде подета от изследователи.

Археоложките открития доказват, че това е същата гробница, открита от император Константин през 4-ти век, запечатана преди 500 години.

Наскоро тя бе отворена от екип на National Geographic. Мястото е изключително важно не само за християнския свят. Там е престояло тялото на Исус Христос по време възкресението.

„Когато осъзнахме какво сме намерили, коленете ми започнаха да треперят“, казва д-р Фредрик Хибърт, част от изследователския екип.

Independent