Новини

Нови доказателства за ядрени взривове на Марс

По време на конференция на НАСА в Хюстън, физикът Джон Бранденбург представи геофизически данни, които могат да бъдат обяснени единствено с ядрени взривове на Марс. Според учения, липсата на големи кратери по повърхността на Червената планета показва, че някога взривовете са били във въздуха и със сила, която е достигала до няколко милиарда мегатона.

Бранденбург твърди още, че две цивилизации марсианци (кидонцев и утопцев) са били унищожени от непозната извънземна сила.

Физикът обръща внимание на концентрацията на торий и радиоактивен калий в два диаметрално противоположни района: Ацидалийско море и на платото Утопия. Според него този факт, както и тънкият слой радиоактивни елементи на повърхността на планетата, са резултат от мощен взрив, след който тези вещества са се разпръснали по цялата планета.

Ударната вълна се е разпростряла над нея и се е ударила сама в себе си в диаметрално противоположна точка на повърхността (където също е открита повишена концентрация на радиоактивни елементи). Въпреки това, тези явления могат да бъдат обяснени с експлозията на природен ядрен реактор.

Всъщност изобилието от ксенон-129 в атмосферата на Марс доказва използването на ядрени оръжия. Този изотоп, според Бранденбург, възниква единствено с помощта на бързи неутрони (естественият разпад на уран-235 се причинява от бавни неутрони).

Друг любопитен факт е, че в земната атмосфера ксенон-129 се открива във високи концентрации едва след 1945 година.

Според Бранденбург има видими следи от тринитит (радиоактивно стъкло, в което се е превърнал пясъка на мястото на експлозията на първата атомна бомба в САЩ) само в горните две точки на повърхността на Марс.

НП©