Съзнание

Невидимите енергийни канали и кармичната връзка с Вселената

Животът не е нищо друго освен енергия. Анализирайки какво ни безпокои, какво не ни достига, можем сериозно да управляваме енергията и да повишим качеството си на живот.

Тялото работи като приемник и предавател на енергия

Ние имаме седем енергийни зони, които се наричат чакри. Именно чрез тях приемаме и предаваме енергия. Всяка чакра отговаря за определен аспект от живота ни.

В зависимост от случващото се с нас можем да определим къде в тялото има проблем.

В древната философия

Веданта прана е понятие за жизнената енергия. Общо наименование на енергията на тялото и тази, която се намира във всичко, което ни заобикаля.

Тя поддържа човешкото тяло здраво, помага за цялостната организация и за правилното функциониране на материалния свят около нас.

За основни и най-чисти източници на прана се считат природните елементи.

Слънцето, въздуха, земята и дърветата определят и енергийните потоци, като прана се акумулира основно в слънчевия сплит.

Трите основни категории източници на прана

са слънчева прана, въздушна прана – приемаща се от белите дробове при дишането и земна прана – приемаща се през стъпалата на краката.

Подобно на кръвоносните съдове, през които тече кръвта по цялото тяло на енергийно ниво, съществуват фини, невидими канали на енергия.

През тях протича праната

В йогата тези енергийни канали са известни като нади. Местата най-богато наситени с прана около нас са намиращите се в близост до морета, водопади и горите.

Древните цивилизации познавали и пътеките на лей линиите сравнявани често с акупунктурните меридиани в човешкото тяло и умеели да усилват вече изобилната енергия по тяхното продължение.

Северноамериканските индианци

ги наричат пътища на духа, аборигените в Австралия – песенни линии.

Предците ни често пътешествали по тях в усамотение заради единението между физическото, менталното и емоционалното тяло. И така отключвали божественото у себе си.

Знаели, че когато тези енергии взаимодействат с тях, пътешественикът често изпитвал чувството на засилено самоосъзнаване и духовно центриране.

НП