Новини

Нещо странно се случва с мисията на НАСА до Луната?

Членовете на Американското планетарно дружество СЕТИ наскоро публикуваха статия в „Списание за космически изследвания“ относно някои характеристики на обратната страна на Луната, които се появяват в кратера Парацелз C.

Твърди се, че тези особености може да са с изкуствен произход. И че други са ги е построили и поставили там.

Противно на общоприетото схващане, версиите за изкуствени структури на Луната са често срещани и постоянни.

Подобни твърдения

има в книгата на Джордж Леонард от 1976 г. „На Луната има някой“. Също и в книгата на Фред Стеклинг от 1981 г. „Открихме извънземни бази на Луната“.

Неотдавна НАСА изтри 40 ролки със заснет материал от мисията Аполо и лунните експедиции на американската космическа агенция.

Обясненията дадени от ведомството са по-скоро зле скалъпен сценарий, отколкото сериозен отговор на заинтерисувана от науката страна.

Гръмна и най-неочакваната новина

Изпълняващият длъжността заместник на администратора на НАСА по пилотираните програми Кенет Бауърсокс постави под съмнение плановете за изпращане на американски астронавти на Луната през 2024 година, пише в. „Вашингтон пост“.

Вестникът цитира изказването на представителя на НАСА, направено по време на изслушване пред комисията по наука, космос и технологии в Палатата на представителите на американския Конгрес.

Баурсокс изтъкна, че космическото ведомство полага всички усилия за спазването на поставените срокове от Белия дом.

Но аз не бих гарантирал, че те няма да бъдат просрочени, заяви специалистът.

По неговите думи е много добре, че пред НАСА е поставена толкова амбициозна цел. Но за да има шансове за успех през 2024 година, ще трябва ведомството да даде отговори на куп технически и финансови въпроси.

Най-важното за нас е да осъществим старта тогава, когато сме готови и мисията да се увенчае с успех. Много опасно е да се поставят конкретни срокове„, заяви Бауърсокс.

Неотдавна НАСА обяви,

че новата програма за усвояване на Луната е получила названието Артемида. Тя ще се състои от три етапа.

Мисията „Артемида 3“ предвижда кацането на Луната на астронавти през 2024 година. Първата и втората са просто прелитане покрая спътника ни.

На фона на нестихващите критики към космическата агенция подобни изявления просто наливат вода в мелницата на конспираторите и скептиците за това, дали от НАСА въобще са били на Луната.

washingtonpost.com