26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Новини

НАСА направи дългоочаквано признание и се стресна от това

НАСА откри своя специална пресконференция, на която да изнесе доклад за неидентифицирани аномални явления (UAP). Това е новото наименование, с което във Вашингтон наричат НЛО-тата или неидентифицираните летящи обекти.

Ще предприемем конкретни действия, за да проучим феномена. Искаме да преминем от сензационализма към науката„, заяви директорът на НАСА, Бил Нелсън.

Космическата агенция иска да премахне стигмата около НЛО

Екипът смята да използва наука, откритост към обществото и конкретни изследователски методи, за да не попада в капана на конспирациите и спекулациите.

Бил Нелсън допълни, че сформирането на независимия екип от експерти, които да проучат НЛО, е само началото. Необходимо е аномалните явления да се проучат с нови научни техники, необходими за по-доброто им разбиране.

Вселената е огромна, в нея има милиарди галактики, с милиарди звезди. Само в нашата галактика има милиарди планети. Моето убеждение е, че някъде там съществува живот.„, коментира Бил Нелсън.

Досега „неидентифицираните аномални явления“

не са били сериозно изследвани от НАСА. През 2022 година космическата агенция на САЩ създаде структура, която да разследва трудни за обяснение и класифициране доклади за НЛО.

Екипът е съставен от 16 научни и аерокосмически експерти, както и специалисти по анализ на данни с AI. НАСА не разкри името на директора на програмата за бъдещи изследвания на НЛО.

Една от причините за това е, че през последната година екипът е получавал заплахи в социалните мрежи.

НАСА трябва да играе важна роля в усилията на правителството на САЩ да разбере „неидентифицираните аномални явления„, коментират учените.

Космическата агенция на САЩ ще инвестира повече в проекта за проучване на НЛО

През последните години има нарастващ натиск за проучване на феномена. Това стана след като Пентагонът официално разкри видеа, на които се виждат неизвестни летящи апарати.

Те обикновено са сферични, а някои от тях летят със скорост от над 3000 км/ч.

Според разказите на пилотите някои от обектите са изчезнали внезапно, излетели са рязко от водата или пък са били видими само в инфрачервения спектър на термалните им камери.