Новини

На това място има много египетски наименования, но е забранено

Дали Смитсонския институт е скрил едно от най-значителните и невероятни археологически открития в съвременната човешка история – древната египетска колония, но не къде да е?

През последните години изникват все повече улики, които подкрепят идеята, че древни цивилизации като египетската и китайската осъществявали трансокеански пътешествия много преди предложения от историците период.

Мненията относно транс-океанските пътешествия до Америките преди Колумб варират. Но повечето от тях са приети със скептицизъм, тъй като подобни идеи се противопоставят на това, което сме учили за историята. Идеята, че в Северна Америка имало

Древна египетска цивилизация

е нещо, което звучи фантастично. Но според заглавната страница на изданието на вестник Arizona Gazette от 5 април, 1909, било направено едно невероятно откритие в Големия Каньон.

То сочи египетско присъствие в Северна Америка преди хиляди години и вероятността да е факт е много голяма.

did-ancient-egyptians-travel-to-north-america

Според статията, двама археолози, финансирани от Смитсонския институт – Професор С.А. Джордан и Г.Е. Кинкейд, направили невероятното откритие, което доказвало, че представата ни за

Историята е погрешна

Откритията без съмнение доказват, че расата която обитавала тези мистериозни пещери, изградени от човешки ръце, била с ориенталски произход, най вероятно от Египет, по време на управлението на Рамзес.

Ако теориите се основават на превода на древните плочи, изписани с йероглифи, мистерията за праисторическите хора на Северна Америка, тяхното древно изкуство и техният произход ще бъдат разкрити

Статията пояснява, че мистериозни пещери били в изключително отдалечени и неизследвани части на Големия Каньон, като те били почти недостъпни.

Дали всичко това било една голяма измама?

Все пак, според мнозина това предполагаемо откритие било част от една голяма измама и подобно откритие никога не е имало.

Смитсонския институт отрекли всякакви подобни твърдения и съобщили, че дори нямат досиета на откривателите, Кинкейд и професор Джордан, в Смитсонския департамент по антропология.

Институтът отрича и наличието на каквито и да е намерени артефакти. Дали всичко това е една измама? Или е възможно Смитсонският институт целенасочено да крие нещо?

Забранените открития

Книгата на Джонатън Айзен, „Забранените изобретения“, ни предоставя в невероятни детайли историята за древната египетска колония в Северна Америка.

Историкът и лингвист, Карл Харт, редакторът на „Световен изследовател“, се сдобил с карта на „Големия каньон“ от книжарница в Чикаго.

Гледайки картата бяхме изумени колко голяма част от северната страна на каньона има египетски наименувания.

Някои от тях са Пилон на Сет, Пилон на Ра, Храм на Хор, Храм на Озирис и Храм на Изида.

В друга зона има наименования на местности като Хеопсова пирамида, Храм на Буда и Храм на Шива.

Дали това е чисто съвпадение

или има нещо повече от това, което виждаме с просто око. Интересно е, че достъпът до територията, в която има толкова много египетски наименования е забранен.

Защо ли? Дори и днес забраната стои и само определени лица имат право на достъп.

Не можем да кажем със сигурност, че пещерите съществуват и че някои наистина е открил древни египетски артефакти в Големия каньон.

Но знаем, че древните египтяни били способни на много неща, и те биха имали способностите и знанията да стигнат до американския континент.

Египетските следи в Америка

Доказателство за това са други пленителни йероглифи, намерени в Австралия, които се смята, че били направени преди около 5000 години.

Според съвременните историци йероглифите в Госфорд също са част една голяма измама.

Но според мнозина изследователи, те са още едно доказателство за мащабните световни пътешествия на древната египетска цивилизация.

Друга улика

са така наречените кокаинови мумии на древен Египет.
Всичко започва когато германката от руски произход, Светлана Балабанова, решава да разработи научен труд за опиумите, използвани в древен Египет.

За целта тя прави токсикологични тестове върху няколко мумии, които се намират в музея в Мюнхен. И резултатите са повече от шокиращи – в тях тя открива следи от хашиш, кокаин и никотин.

Но как египтяните са използвали субстанции, по това време открити единствено на Американските континенти.

Възможно ли е те да са пътували до тази отдалечена земя още преди 3000 години, отговорите едва ли ще научим скоро.

ancient-code