Новини

Загадката на перуанския череп и извънземните учители

Съществуват pагадъчни черепи, разпиляни по цялото земно кълбо, чиято ДНК доказано не съвпада с човешката. Апачите имали демонична фигура, която вкаменявала хора с поглед. В културите по цял свят има истории за странни хуманоидни богове. Може ли предците ни да са се сблъсквали с тези неземни същества и да са свързани с нас? Дали нашата ДНК съдържа изгубен извънземен ген, който се появявява в точното време. Още от зората на цивилизацията, човечеството приписва произхода си на боговете и на други посетители от звездите. Дали извънземни същества са направлявали нашата история? И ако е така, може ли хората да са само брънка във веригата на извънземната еволюция?

Черепът от Паракас № 44 е открит през 2012 година, той тежи 1,27 кг, с 25% по-тежък от черепа на мъж на средна възраст. Неговият обем е 1500 кубически сантиметра, с 20% повече от нормалния. При него липсва сагиталния шев, съединителната тъкан между теменните кости във всички човешки черепи. Това е само един от стотиците странни, деформирани черепи, които са били открити по южното крайбрежие на Перу през 1927 г. По това време археологът Хулио Тельо пръв разкопал голям погребален комплекс, който се смята, че е построен от народа Паракас, които са живели в региона от 8-и до 1-и век пр.н.е. Хулио Тельо е бащата на перуанската археология и през 20-те години е открил пакетирани мумии. И всяка една от тях имала издължен череп. Те били погребани в семейни мавзолеи, понякога на дълбочина девет метра в твърдата скала.

Традиционните археолози твърдят, че удължаването се дължи на стягането на главите на бебетата, с цел да се промени тяхната форма, докато черепите им все още са меки. Това е практика в много култури по света, датираща от преди хиляди години. Но защо хората са искали да удължават главите на децата си? Палеоуфолозите предполагат, че стягането на главата произхожда от примитивните хора, които се опитвали да имитират външността на извънземни гости. Но според изследователя Брайън Форстър, помощник-директор на Историческия музей Паракас, стягането на главата не обяснява другите аномалии в черепите. „Около 5 % от продълговатите черепи, открити в Паракас, са толкова сложни по форма и размер, че е трудно да повярваме, че това е някаква черепна деформация или стягане на главата. Те не само че са вертикално издължени, но и очните им кухини са много по-големи от нормалните. В задната част на черепа имат два форамена, отвора, през които са приминавали кръвта и нервите. Челюстите им също са били много здрави“, твърди Форстър.

Сред най-големите от тях откриваме черепи с 60% по-тежки от нормалните човешки черепи и с обем на мозъка 2,5 пъти по-голям от човешкия мозък. Но ако тези издължени черепи не са в резултат от древната практика за стягане на главата, тогава кои и какви са били тези загадъчни същества?

През 2014 г. е извършен ДНК анализ на череп № 44 от Паракас, който поднася изненадващи резултати. Резултатът от първоначалния ДНК анализ, бил доста стряскащ за генетиците. Някои сегменти на ДНК-то изобщо не съвпадали с ДНК-то на човека. Това показва, че хората от Паракас са били древен вид, свързан с Хомо сапиенс, но самите те не са принадлежали към него. Напълно е възможно това да са останки от така наречените „учители“, които са посетили човечеството в далечното минало. Възможно ли е този череп и другите подобни, открити в южно Перу, да не са човешки? Макар традиционните учени да отхвърлят тази възможност, други твърдят, че в миналото Земята е била обитавана от други видове, с равен или дори по-голям интелект, от този на хората.

След възстановяването на черепа чрез 3 D технология, палеуфолозите са на мнение, че създаденото лице прилича на лицето на древен владетел, за който вярват, че е дошъл от звездите – египетския фараон Ехнатон. Той има големи очи, продълговата глава и донякъде прилича на атонист, като Ехнатон, или на децата с големи издължени глави. Ехнатон управлявал през 14 век пр.н.е. и е смятан за фараон-еретик, защото премахнал многобожието в древен Египет. Може ли реконструкцията на черепа от Паракас да показва лицето на древен астронавт? Дали приликата му с изображенията на египетския фараон Ехнатон е доказателство, че планетата ни е била посещавана от извънземни? Палеоуфолозите казват „да“ и смятат, че още улики за извънземно присъствие на Земята, могат да бъдат открити в самото човечество.

Изследователи твърдят, че когато виждаме генетични и физически аномалии при деца, това може да не са аномалии, а изгубен извънземен ген, маркер, който се появявава в точното време. MUFON е една от най-старите и уважавани групи в света за изследване на НЛО. Техните проучвания на феномена НЛО показват, че при повечето случаи с участието на живи същества те са били хуманоиди, тоест с две ръце, два крака, тяло и глава. Ако се разгледат съобщенията за извънземни пришълци, се наблюдава, че обикновено те имат хуманоидна форма. Изглежда, че човешката форма е до голяма степен универсална. Ако разумният живот на другите планети се е развил по-различно, както предполага традиционната наука, тогава защо толкова много хора описват срещи с извънземни, които има човешки черти? Възможно ли е всички разумни същества да имат общ източник?

НП ©