Новини

Мистичният портал за междузвезден трансфер на извънземните цивилизации

В началото на ХХ век

авиокомпаниите започват да извършват полети едно мистично място, когато пътници описват странни неща по земята. Те не приличат на нищо видяно до сега.

Невидими от земята, масивните фигури са гравирани в пустинята, сякаш  приветстващи онези, които ги наблюдават отгоре.

Тези странни геоглифи

изобразяват животни, интересни геометрични и дори хуманоидни фигури. Но това, което може би е най-вълнуващо около Наска е, че тези рисунки са разпръснати на над 300 квадратни километра.

Тези цифри са масивни и могат да бъдат оценени само от небето. Най-мащабната фигура, намерена в Наска, е приблизително 300 метра, а най-дългата – 14 км.

Според археолозите

тези мистериозни рисунки се смятат за създадени от цивилизацията, която процъфтява в района между ІV и VIII в.

Линиите се формират от внимателното отстраняване на червеникавите железни оксидни камъчета, които образуват повърхността на пустинята.

Причината, поради която тези линии са оцелели толкова дълго, е, че метеорологичните условия в региона са благоприятни, има малко дъжд и вятър почти не съществува.

Въпросът, който трябва да си зададем днес

е дали древната цивилизация наистина е създала тези рисунки. И с каква цел са го направили, след като по времето, когато те са създадени, самолети не съществуват?

Всички тези линии са толкова точни, че е трудно е да се повярва, че Наска може да постигне такава точност в чертежите си, без да има начин да се наблюдава отвисоко това, което се прави.

Възможно ли е извънземни цивилизации да са създателите на линиите на Наска?Някои от частите на Наска имат невероятни дизайни с много точни триъгълници, които са загадъчни.

Летището в Наска
Летището в Наска

Някои от триъгълниците изглеждат така,

сякаш са направени от нещо, което притиска земята на най-малко 30 инча с невероятна сила. Дали линиите да са използвани като „навигационни“ маркери за посетители от космоса?

Според легендата мистериозният създател на инките, бог Виракоча, е заръчал в миналото линиите и глифовете на Наска. Някои митове твърдят, че те са създадени от самия Виракоча. Виракоча е едно от най-висшите божества на инките.

Теориите на Ерих фон Даникен

относно линиите на платото Наска са предизвикали стотици хора да пътуват до мястото, а според някои учени любопитните шарки в многобройните дизайни може да са един от най-ранните примери за приложна геометрия.

Един от най-интригуващите дизайни на Наска без съмнение е този, който представлява паяк. Той представлява Съзвездието Орион, а дългият му крак представлява Сириус, който е и един от най-близките съседи на Земята.

НП/ АС