Новини

Магия и мистерия обгръщат най-голямата пирамида в света

Най-голямата пирамида на Земята

не е Голямата пирамида в Гиза. По средата на света в съвременно Мексико се намират руините на величествена древна структура, която с право носи званието на най-голямата пирамида, построена някога.

Според ацтекската митология са били необходими десет века, за да бъде построена тази древна структура.

Пирамидата на Чолула

е най-масивният монумент, издигнат от човека. Легендата твърди, че е построена от гигант, който искал да създаде пирамида, която достига до небето.

Според археолозите хиляди строители са участвали в строителството. Мястото е обвито в магия и мистерия.

По време на изследванията са се случвали десетки пъти необясними явления, чува ни звуци и са виждани изображения приличащи на съвремените холограми.

Според митологията

в древни времена земята е била обитавана от гиганти, но след големия потоп, всички загинали, с изключение на Кселуа, наречен още архитекта.

В знак на благодарност той построил една от най-масивните пирамиди в света. Но Тонакатекули, баща на всички богове, видял в това обида и изстрелял гигантска скала от небето, която убила много от строителите и това довело до спиране на строежа.

Последните изследвания

извършени във вътрешността пирамидата на Чолула са проведени от 1966 до 1974 г., от Мигел Месмашер.

Разкопките обаче са прекратени, заради вероятността изследванията да доведат до разрушаване на цялата пирамида и риска от увреждане на основите на църквата, изградена на върха.

Тъй като няма писмени документи

никой не знае кога е започнало строителството на пирамидата. Някои автори го приписват на цивилизация от друга планета.

Великата пирамида на Чолула е продукт на седем насложени пирамиди, всяка от които обхваща цялата предходна пирамида.

И до днес не е възможно да се повтори това архитектурно постижение. Същото е и с пирамидите от Гиза, които с остават толкова непознати за науката, колкото науката твърди обратното.

НП/ АС