Новини

Мистерията на изгубената цивилизация от Космоса

Под гъстата покривка на гватемалската джунгла се крие място, забулено в мистерия. Когато учени минават оттук преди години, решават, че това са върховете на вулкани.

Впоследствие се оказват пирамиди на древен град.

Наричат града Накбе

По всичко личи, че там е съществувала цивилизация. Как група ловци са успели да открият това невероятно място?

Археолозите не вярват, че цивилизацията идва от Атлантида, но ако проучат достатъчно места като Накбе, вероятно ще разрешат загадката.

Градове като него са изследвани, откакто европейците започват колонизирането.

Навсякъде по света,

на напълно изолирани места, те попадат на впечатляващи останки от древни общества. Често, местните не знаят нищо за хората, построили тези паметници.

От всички видове структури, които са можели да строят, древните цивилизации от двете страни на Атлантика избират пирамидите.

От всички начини за погребване на мъртвите – избират мумифицирането.

Вместо азбука,

писмеността им представлявала йероглифи. Археолозите трудно успяват да датират повечето чудеса. Според мнозина, приликата помежду им е невероятна.

Логично е да са се появили като една единствена култура, но част от учените се възпротивяват.

Съществува спор дали цивилизациите произхождат от една или са се формирали независимо една от друга в Египет, Китай, Централна Америка и всички останали места.

Датирането с помощта на въглеводород

променя възгледите завинаги. За пръв път е определена възрастта на предмети чрез химични тестове.

Когато е определят възрастта на древните градове по света, резултатите са шокиращи. Строени са с хиляди години разлика.

Днес археолозите вече вярват,

че цивилизациите са се развили независимо една от друга от много и различни хора, но не всички били убедени. Ерих фон Деникен твърди, че изгубената цивилизация е дошла от космоса.

„Опитах се да докажа, че планетата ни е била посетена от извънземни същества, няколко пъти в древността. Предизвиквали изкуствена мутация у нашите предци, а творенията им са се превърнали в археологически находки за нас“, твърди Деникен.

Ако Атлантида е съществувала

преди толкова години, изумително е че няма никакъв знак за това. Абсолютно никаква следа за 9300 години и фактът, че Платон говори за нея, без каквото и да било преди това, е шокиращ.
НП/2023