26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Съзнание

Милионер построи точно копие на Ноевия ковчег

Холандският народ се слави като един от най-суровите в света. Повече от половината от територията на страната се намира под морското равнище. Затова страната отделя голямо внимание на превенцията от водни стихии.

Йохан Хауперс е холандец, който решава да пресъздаде легендарния Ноев ковчег. Той го строи според описанията в Библията. Работата на Йохан по кивота е вдъхновена от сън, който той сънувал като дете и видял как част от родината му потъва в потоп, точно както е описано в Библията. Тогава той решил да построи ковчега и дори през 2004 година направил по-малка версия, с която пътувал по каналите в Холандия. Оказало се, че туристите били силно заинтересовани да гледат кивота, а приходите Хауперс вложил в построяването на по-голямото копие.

ной

И така построил големия вариант на Ноевия ковчег. Кивотът е дълъг около 140 метра, което е повече от половината от дължината на Титаник. Гигантската лодка се казва Ковчегът на Йохан. Тя няма да може да събира по две животни от всеки вид, но в нея ще се побират 1500 човека и пластмасови животни с действителни размери. Сред тях са жирафи, слонове и магарета, както и няколко пилета.

ноев ковчег

Ковчегът на Йохан тежи 3000 тона и е построен от шведски бор, подсилен със стомана и може да се движи по море.