26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Съзнание

Меркел разтревожена за проблема с мигрантите

Германският канцлер Ангела Меркел се надява, че около 100 000 мигранти, които не са получили право на убежище в Германия, ще напуснат страната до края на 2016 година. Тя е заявила това по време на регионална конференция на ХДС в Ноймюнстер, федерална провинция Шлезвиг-Холщайн. Меркел е съобщила, че една трета от тези 100 000 ще бъдат експулсирани от Федералната република. Останалите 60 000, според нея, щели да напуснат страната доброволно в рамките на програмата за завръщане.

Меркел ще държи отговорни властите във федералните провинции. Каквото и да правят те на всяка цена трябва да депортират мигрантите, на които е отказано убежище, пише „Велт“.

Меркел е особено разтревожена от проблема с афганистанските мигранти. Въпреки че в Афганистан бушува кръвопролитна гражданска война, Германия не може да приеме всички бежанци от там.

„Не е възможно всички афганистански юноши и девойки да се преселят в Германия“, каза Меркел. Тя коментира и договора за мигрантите между Евросъюза и Турция, сключен през март тази година и заплахите на турския президент Реджеп Ердоган.

„Договорът с Турция е от взаимен интерес. Нямам план „Б“. Работя упорито за изпълнението на това споразумение, както и за изпълнението на подобни договори, сключени с други страни“, каза още тя.

По официални данни на германското вътрешно министерство през миналата година в страната са влезли около 900 000 мигранти, а от началото на 2016 г. – над 200 000.

Бгнес